Norsk proff jakter kontrakt for 2014

Foto: David Allais (www.tourdenormandiecycliste.fr)

- Jeg er nervøs og får ekstra motivasjon, sier rytteren.

17.09.13 10:01

Vegard Stake Laengen (Bretagne Séché-Environnement) leverte søndag sesongens beste resultat i endagsritt.

24-åringen fra Asker ble kun slått av Aleksejs Saramotins og Thomas Voeckler i Tour du Doubs etter at han animerte avslutningen av rittet med et angrep.

Ønsker å signere
Mandag ettermiddag pratet procycling.no med utenlandsproffen som fortsatt mangler kontrakt for 2014.

- Jeg har ennå ikke skrevet under noe for neste år. Jeg vet jeg er del av planene til Bretagne Séché-Environnement, men jeg skulle gjerne hatt det skriftlig. Det er litt farlig å ikke ha noe på papiret, man ser jo at andre franske lag sliter og må legge ned satsingen. Det øker konkurransen, forteller Stake Laengen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Les også: Stake Laengen jakter ny proffkontrakt

- Jeg blir litt nervøs samtidig som jeg får ekstra motivasjon av situasjonen. Nå har jeg en oppadgående formkurve og er veldig glad for at jeg har fått lønn for treningsjobben jeg har lagt ned i år. Det er lenge siden jeg har følt meg så bra i konkurranse, smiler nordmannen.

Seierskamp mot Voeckler
I søndagens Tour du Doubs angrep Stake Laengen sammen med Europcar-rytteren Bryan Nauleau innenfor de siste ti kilometerne.

Franskmannen var sjanseløs på å følge 24-åringen mot slutten, og askersyklisten forsøkte å holde unna for blant andre den franske helten Voeckler.

Over toppen av den siste bakken fire kilometer før mål maktet Voeckler og landsmannen Guillaume Levarlet (Cofidis) å hente nordmannen, og i utforkjøringen kom også Saramotins opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Schrøder, Tor Erik

- Gøy å sykle proffritt på en ordentlig måte
Det endte med et spurtoppgjør. Der måtte det målfoto til for å kåre latviske Saramotins til vinner.

- Jeg er ikke av de raskeste og forventet ikke seier i spurten. Men jeg klatret bra, og det var nære at jeg hadde ei stor nok luke over siste bakke til å krysse streken alene. Det er ordentlig gøy å sykle proffritt på en ordentlig måte. Før var jeg sjanseløs mot proffene da rittene ble avgjort. Søndag var jeg én av de sterkeste, forklarer Stake Laengen.

Møter verdensmesteren onsdag
Den formsterke rytteren fortsetter høstsesongen onsdag med GP Wallonie. Der skal han kjempe mot verdensmester Philippe Gilbert og ni lag fra verdenstouren.

- Jeg sikter på en topp ti-plassering. Det blir nok et kontrollert ritt hvor alle profflagene gjør det vanskelig for dem som ønsker å angripe underveis. Jeg tror alt blir avgjort i en tre kilometer lang bakke opp til mål. Der ønsker jeg å sitte med de beste og muligens forsøke noe, sier 24-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trond Reidar Teigen

I kamp mot verdensstjernene vil nordmannen prikke et nytt toppresultat for å få fart på en ny kontrakt.

- Jeg har hørt litt med lagkameratene som fornyet for årets sesong. De sier at det var lignende tilstander i fjor der det gikk treigt med å få på plass det skriftlige.

- Ser du etter andre lag?

- Ja, jeg har en agent som prater litt. Men det er mest løst snakk, og jeg regner med at det går i orden med Bretagne Séché-Environnement. Det er hvert fall hovedprioriteten min, forteller Stake Laengen.

Solid høstsesong
Det gjenstår å se om nordmannen onsdag makter et nytt toppresultat som setter press på ledelsen i Bretagne Séché-Environnement om å signere ham.

Det som er sikkert er at Stake Laengen har hatt en bra resultathøst. I tillegg til søndagens tredjeplass har han sikret seg andreplass i etapperittet Kreiz Breizh og framskutte etappeplasseringer i Portugal rundt.

Les også: Denne nordmannen viser VM-form

- Det er moro å sykle ritt nå som jeg kjenner at formen er bra. Jeg blir motivert av gode bein og er giret på å få til en god sesongavslutning, smiler Stake Laengen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.