RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henrik Ingebrigtsen. FOTO: NTB scanpix
Henrik Ingebrigtsen. FOTO: NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norsk protest etter britisk hælspark mot Ingebrigtsen

Sist oppdatert:
Ronny Nilsen har lagt inn protest etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret i forsøket på 1500 meter.

Hendelsen gjorde at han var sjanseløs i kampen om en semifinaleplass.

Ingebrigtsen fortalte selv om det som skjedde da han kom inn i intervjusonen etter løpet, der han endte på en skuffende niendeplass i første heat. Allerede etter at det andre av tre heat var løpt, var det norske VM-håpet utslått.

- Omtrent 300 meter før mål dro plutselig briten Charlie Grice ut. Han fikk panikk og presset seg foran meg med det resultatet at jeg fikk hælen hans i kneet. Det gjorde at jeg stoppet helt opp og kom ut av rytmen. I løpet av fem meter falt jeg fra femte-, sjetteplass til å ligge nesten sist i feltet. Da var det umulig å komme seg opp igjen, forklarte Ingebrigtsen.

Ville protestere

Ingen i den norske lagledelsen så hendelsen som skjedde ved utgangen av nest siste sving, rett bak diskosburet.

- Etter å ha studert videoen av løpet er vi enige med Henrik Ingebrigtsen i at dette er et regelbrudd. Det er helt klart å se hva som skjer på videoen, sa Ronny Nilsen etter at protesten var levert.

- Det er veldig lett å se at briten presser seg inn foran Ingebrigtsen og hindrer ham, forklarte Nilsen. Han så videoen sammen med far og sønn Ingebrigtsen og representanter for arrangøren.

- Vi ber om at Henrik får plass i semifinalen som følge av det han ble utsatt for, sa Nilsen.

Ikke enestående

At det blir lagt inn protester etter løp og andre øvelser i VM er noe som skjer relativt ofte, og det skal, ifølge Nilsen, ha skjedd tidligere at folk er kommet seg videre etter protester. Han ønsket likevel ikke å si noe om hvor stor sjanse det var for å få medhold i juryen.

– Vi mener det som skjedde er et klart regelbrudd. Den manøveren briten gjør fører nesten til at Ingebrigtsen faller. Derfor håper vi nå at Henrik kommer til å bli med videre i mesterskapet, selv om han i øyeblikket er utslått.

Nilsen sa at håpet er at Ingebrigtsen kan komme med til semifinalen som en ekstraløper. Det skal visstnok ha skjedd tidligere.

– Akkurat nå er Henrik Ingebrigtsen naturlig nok veldig skuffet. Det var på hans initiativ vi nå har protestert, og vi er blitt lovet at behandlingen av protesten vår ikke skal ta lang tid, sa sportssjef Ronny Nilsen.

Norsk Ingebrigtsen-protest avvist

Protesten som ble lagt inn etter at Henrik Ingebrigtsen ble hindret av britiske Charlie Grice i forsøksheatet på 1500 meter, ble ikke tatt til følge.

Det opplyser sportssjef Ronny Nilsen overfor NTB.

Ingebrigtsen forklarte hendelsen på følgende måte:

- Omtrent 300 meter før mål dro plutselig briten Charlie Grice ut. Han fikk panikk og presset seg foran meg med det resultatet at jeg fikk hælen hans i kneet. Det gjorde at jeg stoppet helt opp og kom ut av rytmen. I løpet av fem meter falt jeg fra femte-, sjetteplass til å ligge nesten sist i feltet. Da var det umulig å komme seg opp igjen.

Nilsen fortalte at han hadde et håp om at 24-åringen skulle bli med i semifinalen som en ekstraløper, men kort tid senere ble protesten avvist.

Dermed er VM over for Norges største medaljehåp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere