RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk rekord i E-cupen

Sist oppdatert:
Med Rosenborg og Vålerenga videre i UEFA-cupen, har norske lag tangert sin årsrekord i Europa. - Imponerende, sier Egil Olsen.

Norge har denne sesongen oppnådd 5,375 poeng i Europa. Det er tangering av den tidligere årsrekorden for norske lag, og dermed tyder alt på at norske klubblag kommer til å få sin beste sesong noensinne i Europa.

- Imponert
I 1996/97, da vi hadde Rosenborg i kvartfinale i Champions League og Brann i kvartfinale i cupvinnercuppen, var også resultatet 5,375.

- Det er imponerende. Veldig sterkt, sier tidligere landslagstrener Egil Olsen til TV 2 Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at han trodde alle de tre lagene skulle ryke ut torsdag kveld.

- Både Vålerenga og Rosenborg presterte langt over det man kan forvente, sier Drillo begeistret.

Mesterliga-plass i belønning
Nå er Rosenborg og Vålerenga garantert fire kamper til i UEFA-cupen i månedsskiftet februar/mars. Bare èn uavgjort kamp blant disse er nok til å sende det norske snittet opp forbi resultatet fra 1996/97-sesongen.

Rankingen er slett ikke bare kosmetisk. Den er direkte avgjørende for hvor mange lag Norge får med i europacupene de kommende årene. Et snitt på 5,375 betyr at Norge er rangert på 17. plass blant nasjonene i Europa. Går vi opp til 15. plass belønnes det med to lag i Champions League 2005 – ett i andre kvalifiseringsrunde, og ett inn i tredje.

Slik situasjonen er nå, vil Norge kunne passere Israel (16. plass) og kanskje Polen (14. plass) med gode resultater for VIF og RBK i sine neste kamper. Begge disse landene har bare ett lag igjen i turneringene.

Midt mellom dem ligger Ukraina, der Dynamo Kiev sliter med å unngå sisteplassen i sin Mesterliga-gruppe. Også de kan innhentes. Bakfra ser det ikke ut som noen kan true Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere