RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lavrans Solli (22) satte ny norsk og nordisk rekord med 25,14 og tok seg til finalen på 50 meter rygg i langbane-EM i svømming i Berlin onsdag kveld.
Lavrans Solli (22) satte ny norsk og nordisk rekord med 25,14 og tok seg til finalen på 50 meter rygg i langbane-EM i svømming i Berlin onsdag kveld. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Norsk rekord og finale i svømme-EM for Solli

Nådde målet.

Lavrans Solli (22) satte ny norsk og nordisk rekord med 25,14 og tok seg til finalen på 50 meter rygg i langbane-EM i svømming i Berlin onsdag kveld.

22-åringen ble nummer to i den siste av to semifinaler. 25,14 var ett hundredel bedre enn hans egen tidligere norske og nordiske rekord.

Guy Barnea fra Israel vant heatet med 24,99. I den første semifinalen var det fire utøvere som var raskere enn Solli, som altså hadde den sjette beste tiden totalt i semifinalen. Raskest i det første heatet var russeren Vladimir Morozov på 24,61. Tredje raskest i semifinalen var briten Christoph Walker-Hebborn på 25,09.

Skal det bli medalje på Solli, må han nok svømme ytterligere et par tideler raskere i torsdagens finale.

– Målet er at Lavrans skal komme seg til finalen, sa landslagssjef Petter Løvberg til NTB tirsdag.

Solli viste seg fram fra sin aller beste side da det gjaldt som mest. I kvalifiseringen tidligere onsdag oppnådde han bare 25,65, og det var den 15. beste tiden.

De to andre norske svømmerne i EM-bassenget onsdag, Sverre Næss og Sindri Thor Jakobsson, ble begge slått ut etter forsøkene.

Næss ble nummer to i sitt heat på 200 m bryst med 2.15,82. Det holdt til 25.-plass. Jakobsson var i aksjon på 200 m butterfly. Han svømte inn til annenplass i sitt heat med 1.59,80, men var 1,25 sekunder unna en plass i semifinalen og ble nummer 21 totalt.

Norge har bare fem utøvere med i EM i svømming, og av dem er det bare Solli som hadde en realistisk mulighet til å nå en finaleplass. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere