*Nettavisen* Sport.

Norsk ritt garantert TV-bilder i hele Europa

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- Dette er helt fantastisk, sier rittdirektøren.

27.06.13 23:08

Tour des Fjords er et internasjonalt sykkelritt som blir arrangert i Rogaland, Aust-Agder og Vest-Agder 16.-18. august.

Les også: Skal vise stjernene Norge på sitt vakreste

Onsdag ble det klart at rittet blir sendt på Eurosport i hele Europa.

- Vi har drømt om å skape et stort internasjonalt sykkelritt. Når vi nå får til en sånn TV-avtale, er det helt fantastisk, forteller rittdirektør Roy Hegreberg til procycling.no.

I tillegg til Eurosport vil også norsk TV2 sende Tour des Fjords på fjernsyn.

- Vi skaper enda et norsk toppritt
- Vi har fått til mye mer enn vi hadde trodd allerede. Glava Tour og Arctic Race of Norway har satt standarden høyt, men nå føler jeg at vi følger etter og skaper enda et toppritt, forklarer Hegreberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Glava Tour ble arrangert i mai og ble en suksess med TV-bilder både på TV2 og Eurosport. Arctic Race of Norway arrangeres uka før Tour des Fjords. Rittet I Nord-Norge har sikret seg en lignende TV-avtale med det europeiske selskapet.

Les også: 110 land får Lofoten rett hjem i stua

Åtte millioner kroner i budsjett
Totalt ender Tour des Fjords på et budsjett rundt åtte millioner kroner. TV-avtalen åpner nye dører for Hegreberg og organisasjonen bak rittet.

- Nå får rittet en helt annen markedsverdi. Det blir enklere å få de store lagene nordover når de vet at rittet går på fjernsyn, forklarer han.

Seks verdenstourlag er bekreftet
Rittdirektøren forteller at 16 av 20 lag er klare for Tour des Fjords. Katjusja, Blanco Pro Cycling Team, Rabobank Development Team og Etixx-Ihned er noen av de utenlandske lagene som vil stå på startstreken 16. august i Valle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

- Vi har sikret oss seks verdenstour- og prokontinentallag. Jeg håper vi har åtte-ni når alle lagene er i boks, forteller 32-åringen.

- Klarer dere å få ni profflag til Tour des Fjords?

- Ja, det tror jeg. TV-avtalen hjelper på, i tillegg er det fortsatt ei stund til rittet går av stabelen.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal produsere TV-sendingene.

- Bitene faller på plass
Hegreberg sier at da de i november bestemte seg for å satse på rittet ikke forventet å gjøre så mye ut av det som de har gjort i oppkjøringen til årets Tour des Fjords.

- Etter hvert fikk vi med oss flere og flere fra sykkelmiljøet i Rogaland. I takt med at budsjettet har blitt oppjustert har vi satt oss nye mål. Da er det kanonkjekt når bitene nå faller på plass.

Tour des Fjords inneholder fire etapper, deriblant en 20 kilometer lang lagtempo.

De tre andre har løypeprofiler som passer stavangersyklisten Kristoff bra. Det er bekreftet at han tar med seg lagkamerater i russiske Katjusja og stiller i det norske etapperittet.

Etapperittet er en videreutvikling av endagsrittet Rogaland Grand Prix som har blitt arrangert siden 2008. Den fjerde etappen i Tour des Fjords har tilnærmet lik avslutning som Rogaland Grand Prix hadde i fjor, med en lokal runde i Stavanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.