*Nettavisen* Sport.

Norsk seier i Marcialonga

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Jørgen Aukland forsvarte seieren fra i fjor.

27.01.13 12:43

Langrennsløperen Jørgen Aukland viste søndag igjen fram kjempekreftene da han gikk inn til seier i langløpet Marcialonga.

Dette var fjerde gang nordmannen gikk til topps i det prestisjetunge løpet, og han forsvarte også seieren fra sist sesong.

Aukland parkerte konkurrentene på de siste kilometerne av løpet og så seg aldri tilbake. Stanislav Rezac fra Tsjekkia ble nummer to, mens norske Anders Aukland ble nummer tre.

- Jeg er helt vanvittig fornøyd. Dette er noe jeg har jobbet knallhardt mot. Når jeg da lykkes er det en helt vanvittig god følelse, sier Jørgen Aukland til TV 2 Sporten.

Langløpsesongen har åpnet på ypperlig vis for norske Team Xtra Personell. Under det første løpet, Pizerská Padesátka, var det Anders Aukland som gikk til topps.

- Jeg har gjort det så bra her før, så presset blir bare større og større. Jeg var fryktelig nervøs før start og i går, så jeg har vært veldig usikker. Dette er noe som passer meg veldig bra, så jeg er glad for at de arrangerer Marcialonga, sier Aukland.

Hele 2300 nordmenn stilte til start i det 70 kilometer lange løpet søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.