Gå til sidens hovedinnhold

Norsk sjokkseier

For tre dager siden var Solveig Rogstad nesten helt ukjent. Søndag var hun verdens beste skiskytter.

- Dette var helt fantastisk. Herregud. Jeg trodde ikke det skulle gå på sisterunden. Jeg var helt dau, sa Rogstad til NRK like etter at seieren på jaktstarten var klar.

- Er du overrasket?

- Jeg visste at det var mulig fra 5. plass, men jeg er jo overrasket - for selv om jeg sa før start at jeg ville vinne så trodde jeg jo ikke helt at det kom til å skje.

Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner fra vår reporter i Ruhpolding.

Rogstad ble nummer fem på fredagens sprint, hennes livs løp da, og gikk ut 38 sekunder bak Kaisa Varis på jaktstarten. Men sjelden har en norsk jente overbevist mer på standplass.

Hun plaffet ned alle 20 blinker, og vant til slutt 12,6 sekunder foran Kati Wilhelm.

Hun tapte mye på hver eneste runde i sporet, men ingen kunne matche henne på standplass.

Tora Berger gikk seg opp fra 15. plass til 4. plass, og var til slutt kun 2,8 sekunder bak pallen. Finske Kaisa Mäkäräinen ble nummer to.

Les Nettavisens sak om Rogstad etter 5. plassen fredag:Forvandlingen - tilbake etter feiltrening.

(Saken fortsetter under bildet)

Iskald
Rogstad startet altså som nummer fem, men allerede etter den første av fire feilfrie skytinger var hun med i tetkampen søndag. Hun gikk ut som nummer tre. Etter andre skyting hadde hun imidlertid kontrollen. Etter en ny feilfri skyting gikk hun nemlig ut med en ledelse på 25 sekunder.

Forspranget var imidlertid skrumpet til snaue ti sekunder inn til tredje skyting. Men selv om de andre kom inn da den norske jenta begynte å skyte, så var hun iskald og plaffet ned fem nye blinker.

Dermed ledet hun med nesten 30 sekunder ut fra tredje skyting. Ledelsen ble igjen kuttet til om lag 10 sekunder inn til siste skyting, men utrolig nok, igjen var den urutinerte norske jenta iskald.

Hun ledet med 26 sekunder ut på den siste sløyfa, og det maktet aldri Kati Wilhelm å hente inn. Dermed var sensasjonen et faktum.

Gunn Margit Andreassen ble nummer 31 (1 bom), Ann-Kristin Flatland 33 (4 bom) og Julie Bonnevie-Svendsen 35 (5 bom)

Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner fra vår reporter i Ruhpolding.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.