*Nettavisen* Sport.

Norsk skiskytter-gull

Det ble null skiskytter-gull i OL, men tirsdag sørget Alexander Os for norsk jubel i EM.

28.02.06 19:03

De beste er ikke med, men Ishavslagets Os vant tirsdagens normaldistanse i tyske Langdorf. Han skjøt på seg ett tilleggsminutt på hver av de to første skytingene, men avsluttet med to fulle hus.

Beste noensinne
Det holdt til seier med drøyt 20 sekunder ned til franske Lois Habert og hviterusseren Vladimir Dratchev som tok sølv og bronse. Begge skjøt på seg ett tilleggsminutt, men ble altså slått grundig av nordmannen i sporet.

- Han gjorde et veldig bra løp. Det er sikkert det beste normalprogrammet han noen gang har gått, sier rekruttlandslagstrener, Audun Svartdal, til TV 2 Nettavisen.

- Og selv om ikke alle av de beste var her, stiller flere av de beste øst-europeerne. For dem er en medalje en medalje, påpeker Svartdal.

De ukrainske skiskytter-essene Olexander Bilanenko og Ruslan Lysenko måtte nøye seg med 6. og 7. plass, Oleg Ryzhenkov ble nummer 16 og Sergei Rozhkov bare nummer 21. Det sier sitt om Os´ prestasjon.

- Det var veldig artig å gå i dag, og også artig at jeg klarte å få til et kjempeløp. Det er helt klart den beste normaldistansen jeg har gått noensinne, sier Os til Kanal 24.

Ettersom det er tidlig i mesterskapet blir det ingen annen feiring enn en liten kakebit på 26-åringen.

7 x 7 x 7
Hans Martin Gjedrem ble nummer 31 etter sju tilleggsminutter. Jon Kristian Svaland ble nummer 36 etter like mange bom, og Anstein Mykland ble nummer 46 - også han etter sju bom.

På kvinnenes normaldistanse ble Jori Mørkve nummer fire etter en bom. Borghild Ouren ble nummer 13, Liv Kjersti Eikeland nummer 18 og Ann Kristian Flatland nummer 43.

PS: Os går normalt verdenscuprenn for det norske laget. Han ble blant annet nummer 12 i jaktstarten i Ruhpolding tidligere i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.