Norsk skistrøm til Italia

Foto: (www.marcialonga.it)

Nordmenn melder seg på skiklassikeren Marcialonga som aldri før. Vil du delta til vinteren, er du i tidsnød.

02.09.10 16:33

(ANB): Birkebeinerrennet og Vasaloppet er fortsatt de to mest kjente langløpene her hjemme, men italienske Marcialonga blir et stadig mer yndet treningsmål for skiglade nordmenn.

I vinter sto totalt 6.500 skiløpere på startstreken i det 40 kilometer lange løpet med målgang i Cavalese. Av disse var rundt 2.500 nordmenn.

2.236 nordmenn allerede
Og mye tyder på at den norske dominansen i startfeltet blir like stor neste år. Ved månedsskiftet hadde totalt 5.413 deltakere meldt sin ankomst til Val di Fiemme - en økning på smått utrolige 285 prosent sammenliknet med samme tidspunkt i fjor.

Arrangøren melder at 2.236 nordmenn står på den foreløpige startlista. Det gjør igjen Norge til det desidert best representerte landet. Så langt er 1.595 italienere og 886 svensker påmeldt.

Den voldsomme økningen i antall påmeldte betyr samtidig at arrangørenes tak på 6.500 deltakere nærmer seg med stormskritt. I det øyeblikk grensen nås, stenger påmeldingen.

Med andre ord begynner det å haste for de som har planer om å stå på startstrek 30. januar 2011 - og foreløpig ikke har skaffet seg et startnummer.

Overveldet
Marcialonga-arrangøren er overveldet over den voldsomme populariteten rennet er i ferd med å få.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Flere og flere liker tydeligvis dette rennet, konstaterer rennsjef Gloria Trettel.

Sikkert er det at Trettel også til vinteren får besøk av verdens beste langløpere. Marcialonga inngår igjen i Det internasjonale skiforbundets Maraton-cup.

Sett med norske øyne har resultatene vært gode de siste årene. Jørgen Aukland har vært på pallen de fem siste årene. I 2006 var han førstemann under målseilet i Cavalese, mens i 2008 ble det andreplass bak storebror Anders.

Svenske Oskar Svärd vant vinterens utgave.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.