Gå til sidens hovedinnhold

Norsk skuffelse i Garmisch

Nyttårsrennet ble en liten nedtur for Tom Hilde og det norske hopplandslaget.

Tom Hilde fulgte opp fjerdeplassen i Oberstdorf med åttendeplass i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen og var med det beste nordmann.

Det er den dårligste norske innsatsen i Garmisch-Partenkirchen under Mika Kojonkoskis regjeringstid.

Falt fra tredjeplass
Tom Hilde har vært på pallen tre ganger tidligere i karrieren - alle i desember og alle tredjeplasser. Han hadde en utmerket sjanse til å stå på pallen for fjerde gang etter tredjeplassen i første omgang.

Men 20-åringen fra Asker Skiklubb landet på beskjedne 128,5 meter og falt fem plass på resultatlisten.

- Jeg er ikke så veldig glad akkurat nå. Jeg vet at jeg kan så mye mer, så det her var litt dritt, sa Tom Hilde til NRK etter nedturen i finaleomgangen.

Schlierenzauer vant
Storfavoritten Thomas Morgenstern innfridde ikke. Østerrikeren måtte nøye seg med sjetteplass i det andre av fire renn i hoppuka.

Innfridde gjorde imidlertid landsmannen Gregor Schlierenzauer, som utslettet Janne Ahonens ferske bakkerekord på 139 meter fra første omgang med å hoppe 141 meter i finaleomgangen.

Schlierenzauer avanserte fra femteplass til seier ettersom Janne Ahonen landet på 135 meter og måtte nøye seg med andreplass.

Michael Neumayer fra Tyskland ble nummer tre.

Nå ligger Hilde på fjerdeplass sammenlagt med 529,6 poeng. Schlierenzauer leder med 555,1 poeng, mens Thomas Morgenstern er nummer to - bare 3,2 poeng bak sin landsmann - og Janne Ahonen er nummer tre.

Fire blant de 16 beste
Det var fire nordmenn blant de 16 beste etter første omgang, men kun Tom Hilde blant de 12 beste. Hilde lå på tredjeplass, ett tidel bak Andreas Küttel og 7,8 poeng bak Janne Ahonen.

Bjørn Einar Romøren lå på 13. plass, Anders Bardal på 14. plass og Anders Jacobsen på 16. plass.

Bardal økte fra 127 i første omgang til 130 meter i andre omgang og tok ledelsen da. Romøren hoppet 129 meter i andre omgang og la seg på plassen bak Bardal.

Bardal endte til slutt på 11. plass, mens Romøren ble nummer 12.

Skuffet Ljøkelsøy
Fjorårets sammenlagtvinner Anders Jacobsen hoppet i riktig retning og landet på 126,5 meter i begge omganger. Jacobsen endte på 16. plass. Han var ikke fornøyd med andrehoppet.

- Jeg ble litt ivrig. Det er sånn som skjer, sa Anders Jacobsen til NRK.

Roar Ljøkelsøy, Andreas Vilberg og Sigurd Pettersen klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen. Ljøkelsøy hoppet 121,5 meter, Vilberg 121 meter og Sigurd Pettersen 119 meter.

- Det er for dårlig, konstaterte Roar Ljøkelsøy overfor NRK.

Les flere aktuelle sportssaker her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.