*Nettavisen* Sport.

Norsk slalåm-invasjon

Foto: Ola Matsson (Scanpix)

Ikke siden Finkens, Furuseths og Buraas' dager har så mange norske slalåmkjørere stilt til start i verdenscupen.

Kitzbühel (NTB): Med Truls Johansen som lokomotiv er norske alpinister på vei tilbake på slalåmkartet igjen. I Kitzbühel søndag er seks norske løpere på start.

Det er lenge siden Norge hadde så mange med i slalåm på verdenscupnivå. Sist det skjedde var tilbake i 1990-årene da Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, Ole Kristian Furuseth og Hans Petter Buraas herjet som verst.

Les også: Super-G-rennet i Kitzbühel avlyst

I de siste årene har norske alpinister sakket akterut i slalåm, men med Truls Johansen og en del ungdommer rundt ham på europacuplaget, ser det ut som om Norge er tilbake for fullt i slalåm igjen.

- Det er gøy at det kommer noen nye opp i slalåm, og det skyldes at vi har skapt et veldig bra grunnlag rundt en del av europacupkjørerne. I de siste par årene har økonomien vært dårlig, men likevel har ledelsen klart å holde trykket oppe rundt disse løperne. Det ser ut til å gi gode resultater nå, sier verdenscupsjef Håvard Tjørhom til NTB.

Flere bein å stå på
Truls Johansen og Jonathan Nordbotten er de som i første rekke banker på verdenscupdøra i slalåm nå. Med duoen er norsk alpin skisport i ferd med å få flere bein å stå på igjen, for det er ikke til å komme fra at med kun Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud på topp i verdenscupen, så har det lille norske laget vært sårbart.

- Truls Johansen har etablert seg veldig bra i europacupen. I det siste slalåmrennet han kjørte, vant han med nesten sekundet. Han har kjørt veldig bra i E-cup, og det er et sikkert tegn på at han kan gjøre det bra i verdenscupen også, mener Tjørhom.

Johansen fikk det virkelige gjennombruddet sitt i Adelboden i begynnelsen av januar, da han fra høyt startnummer behersket utrolig vanskelige forhold og kjørte inn til 20.-plassen.

- Jeg må jo også si at det gleder meg at en etablert løper som Lars Elton Myhre også lykkes. Han kjørte bra i Wengen med 9.-plass, og selv om han kanskje ble litt vel ivrig på toppen i finaleomgangen, er det fint å se at han satser, sier Tjørhom.

Stamme
Landslagstreneren er svært fornøyd med at det nå ser ut som om han kommer til å få en stamme av unge, lovende løpere å bygge et slalåmlag rundt. Bak Truls Johansen og Jonathan Nordbotten er det mange som ligger i startgropen for å ta skrittet opp blant de etablerte.

- Truls Johansen har skapt sin egen plass i verdenscupen i slalåm. Han kommer til å kjøre både i Kitzbühel og Schladming, men det er det flere som kommer til å gjøre.

- Nordbotten har ligget her i Mellom-Europa siden før jul. Han skal kjøre både her i Kitzbühel og i Schladming, forteller verdenscupsjefen, som ikke legger skjul på at slalåmdisiplinen er i vinden. Selvsagt kjører også Lars Elton Myhre begge de kommende slalåmrennene i verdenscupen.

- Vi har fem plasser i verdenscupen nå, og det er veldig bra. Ikke siden slutten av 1990-tallet har vi hatt noe tilsvarende. Det er god stemning i laget nå, og pilene peker oppover; det hersker det ingen tvil om, sier Håvard Tjørhom. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag