Gå til sidens hovedinnhold

Norsk sleggesuksess

Mona Holm kjemper om en OL-plass i sleggekast.

Sleggekasteren Mona Holm vant fredag Øresundspelen i Sverige med et kast på 67,46 meter. Den norske jenta hadde hele fem kast over 65 meter, noe som er fem kast over årsbeste.

- Veldig interessant
Holm er en av flere norske friidrettsutøvere som er aktuelle for OL, men Norges Friidrettsforbund presiserer at utøverne må prestere jevnt i flere stevner, før de kan bli vurdert for lekene.

- Mona sin formutvikling er veldig interessant. Det som Mona gjør i dag er et meget godt tegn og det jeg liker best av alt er at hun varslet om dette tidligere i uken.

- Det er veldig bra når det man gjør på trening stemmer overens med det som man presterer i konkurranse, sier friidrettsforbundets sportssjef Ketil Tømmernes i en pressemelding.

- Nøye vurdert
Det er totalt ni norske friidrettsutøvere, som har klart det internasjonale kravet for å kvalifisere seg til Beijing-OL. For å finne ut hvem som er verdig en plass i OL-troppen, har Olympiatoppen og friidrettsforbundet utarbeidet et sett med vurderingskriterier.

Disse kriteriene må oppnås om man skal vurderes som aktuell for lekene.

- Det betyr at det ikke er nok å klare de internasjonale kravene. Vi er opptatt av at man presterer i mesterskapet, og med de vurderingskriteriene vi har så øker sannsynligheten for det.

- Derfor blir hver enkelt utøver vurdert av Olympiatoppen og NFIF før uttak, sier Tømmernes.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken