Gå til sidens hovedinnhold

Norsk sølv og bronse

- Jeg gamblet, sier sølvvinneren. - Dette jeg har drømt om, sier bronsevinneren.

Se nederst for resultatlista.

Eldar Rønning har satset alt på medalje på 15-kilometeren i ski-VM. Derfor var mandagens renn det første han gikk i årets VM.

Han lyktes.

Og det gikk nesten helt til topps.

Rønning tok ledelsen i klassiskrennet tidlig, og midtveis ledet han med over åtte sekunder på finske Matti Heikkinen. Det ble imidlertid for hardt. Rønning stivnet, fem kilometer før mål lå de likt og da økte finnen tempoet. I mål kunne Heikkinen juble for VM-gull - 13,3 sekunder foran Rønning.

- En drøm
Martin Johnsrud Sundby sørget imidlertid for en sterk norsk dag med VM-bronse - 31,9 sekunder bak den finske gullvinneren. Bronsevinneren hadde god kontroll på bronsen hele løpet gjennom.

- Jaaaa, skrek Johnsrud Sundby inn i mikrofonen like etter målpassering.

- Det er så mye følelser. Det er så mye glede. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg hadde en tung dag. Jeg var så nervøs. Jeg måtte slite livet av meg. Men det gikk. Og jeg har trent så lenge for dette. I dag skal jeg på podiet. Det gleder jeg meg sinnssykt til, la han til.

HTML EMBED

- Startet for hardt
Eldar Rønning innrømmer at han satset for hardt fra start av.

- Jeg gamblet. Jeg gikk for gull. Men starten ble for tøff. Den siste runden var jeg nesten bekymret, sier han.

- Men jeg er veldig, veldig fornøyd med sølv. I dag var jeg ikke god nok for gull. Da er det fantastisk med et sølv her i Holmenkollen, legger han til.

Petter Eliassen ble nummer 15, mens Sjur Røthe ble nummer 21.

Flere av forhåndsfavorittene skuffet stort. Sveriges beste, Johan Olsson, endte helt nede på 17. plass og Dario Cologna, som startet sist av alle, gled i mål til en svak 25. plass. Den største favoritten av alle, Daniel Rickardsson, endte helt nede på 42. plass etter en ny svensk miss med smøringen.

Les sak om det her.

PS. Petter Northug stod over rennet.

8957

Kommentarer til denne saken