Norsk spisskrise før skjebnekampen

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Men Drillo er ikke bekymret over mangelen på målscorere.

09.10.12 19:21

Ingen av spissene i Drillos tropp til VM-kvalkampene mot Sveits og Kypros har scoret A-landslagsmål i 2012. Eneren Moa er dessuten hjemme i Hannover med skade.

Joshua King på Manchester Uniteds reservelag seiler opp som favoritten til å erstatte Mohammed Abdellaoue mot Sveits. Oslo-gutten debuterte på landslaget i bortetapet mot Island i september. Da fikk King et mål annullert.

- Ikke lenger soleklar
King kjemper med Alexander Søderlund og Daniel Braaten om den ledige spissplassen i Moas fravær. Det er lenge siden landslagssjef Egil Olsen kunne lene seg på John Carews fysikk og rutine. Mohammed Abdellaoue har vært Drillos soleklare førstevalg, men står uten mål på landslaget siden Island ble slått for et drøyt år siden.

- Moa har vært litt under pari i det siste, både på klubblaget og landslaget. Den soleklare rollen han har hatt, er ikke lenger like klar. Og konkurransen på spissplassen er større nå. Vi har tre alternativer i «Søder», Joshua og Daniel, sier Drillo foran fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Sveits.

Fem mål på 23 A-landskamper er Moas fasit. Daniel Braaten blir gjerne brukt på kant. Toulouse-proffen har bare to mål på 39 A-landskamper, men den fysisk robuste Braaten kan bli svært nyttig når Norge trolig blir liggende langt bak i banen og må satse på kontringer i Bern.

- Vi er litt svekket (uten Moa), men skal gjøre det vi kan. Søderlund og King er på plass. Det blir spennende å se hva de kan by på. Det er to sultne spillere på vei oppover, sier Braaten til NTB.

Norge har bare scoret ti mål på ni A-landskamper i 2012.

- Det er kanskje litt lite, men klarer vi å slippe inn mindre enn vi scorer, så blir det jo likevel greit, sier Braaten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Vegard Grøtt (Scanpix)

Startklar King
Han tror på en vanskelig bortekamp mot gruppefavoritten i jakten på tur til Brasil-VM om knappe to år.

- Det blir mye jobbing og trolig lite ball. Det ligger an til kontringsfotball for vår del, sier Toulouse-proffen.

Om Braaten fortsetter i kantrollen i 4-5-1-systemet, står valget mellom Haugesunds Søderlund og Manchester United-talentet King.

- Det er et stort tap for Norge at Moa er skadd og ute med ryggen. Han har vært fast lenge. Det er andre spillere som må steppe opp, som Søderlund, Braaten og meg, men det gjenstår å se hvem sjefen velger, sier King.

- Jeg kan spille spiss alene på topp. En av ferdighetene mine er at jeg kan takle to forsvarere alene, men jeg er bare 20 år og med på min andre samling, så jeg venter ikke å starte. Men det hadde vært moro og jeg føler meg klar, sier King til NTB.

- Ikke bekymret
Drillo sier han ikke er bekymret over at Moa mangler.

- Vi er godt besatt på topp. Det er ikke gunstig at ingen av dem har bøttet inn mål i det siste, men Søderlund, King og Braaten er alle typer som kan fungere bra i 4-5-1, mener landslagssjefen.

Toppscorer for Norge i 2012 er Tarik Elyounoussi. Kantspilleren har tre mål. John Arne Riise står med to scoringer. De fem øvrige målene er satt inn av Markus Henriksen, Brede Hangeland, Håvard Nordtveit, Espen Ruud og Tore Reginiussen. (©NTB)

Keeperduell
Også når det gjelder keeperplassen har det vært en del diskusjoner den siste tiden, men burvokterne vil trolig få beskjed om hvem som skal stå mo Sveits allerede onsdag.

Mot Island og Slovenia tidligere i høst sto Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein hver sin kamp.

- Før de kampene var det viktig å se lenger og mer på spillerne. Denne gangen ser det litt klarere ut. Derfor kan det nok være at keeperne får vite om valget tidligere denne gangen, sier målvakttrener Frode Grodås til NTB.

- Jeg vet ikke om jeg spiller (mot Sveits) eller ikke, men det var noe snakk om at vi skulle få vite noe i morgen (onsdag), sier Jarstein til NTB.

Det meste taler for at han får sjansen fra start mot Sveits fredag.

Norge har tre poeng på sine to første kamper. Sveits er favoritt og står med full pott (seks poeng) så langt. Tirsdag spiller de norske gutta borte mot Kypros.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag