Gå til sidens hovedinnhold

Norsk sprekk på standplass - fransk triumf etter spennende innspurt

Marte Olsbu Røisleand ble beste nordmann etter tre skuddbom.

Franske Julia Simon vant en spennende spurt mot Sveriges Hanna Öberg og triumferte på lørdagens 15 kilometer fellesstart i Anterselva.

Lis Hauser fra Østerrike ble nummer tre.

Verken verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland eller sammenlagttoer Tiril Eckhoff skjøt ned nok blinker til å blande seg inn i seierskampen.

Den norske duoen endte til slutt som nummer sju og åtte i rennet. Røiseland måtte gå tre strafferunder totalt i rennet, mens Eckhoff skjøt på seg en runde mer.

Les også: Nei, skirenn er ikke livsnødvendige

Begge kunne kapret seieren med fullt hus på siste skyting og fulklaff langrennssporet. Men i likhet med mange andre sviktet det på standplass, da nesten alle i konkurrentene i teten også skjøt på seg strafferunder.

Røiselands to bomskudd spolerte vinnersjansen, og heller ikke Eckhoff var feilfri. Én bom og fire strafferunder totalt ble i overkant mye.

Røiseland kom best ut av de norske også etter første skyting, men skjøt et bomskudd på andre skyteserie i liggende. Da alle hadde vært gjennom den første skyting i stående var Røiseland igjen beste norske etter å ha skutt fullt hus.

Les også: Helene (19) nedkjempet Tour de Ski-vinneren : - Litt uvirkelig

Med 15,5 sekunder opp til teten fikk Froland-skiskytteren heng på en ny topplassering. Men dessverre ble det ingenting å juble for sett med norske øyne.

Eckhoff rettet opp en miss fra første tur på standplass med fem treff på den andre, men presterte også for ujevnt i den siste halvdelen av konkurransen.

Karoline Knotten fylte alle sine skyteserier og var omtrent halvveis i rennet første norske delteker i løypene etter dem. Hun fikk det likevel tungt med å henge med i langrennssporet og endte på en 13.-plass.

Ingrid Landmark Tandrevold forsvant tidlig ut av diskusjonen om en god plassering etter to bom på første skyting. Hun måtte gå fem strafferdunder totalt og ble bare nummer 28 av 30 startende.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis