RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Norsk sprintjubel i Liberec

Sist oppdatert:
Maiken Caspersen Falla spurtet fra alle.

De norske jentene gikk helt til topps i søndagens lagsprint i Tsjekkiske Liberec, etter at Maiken Caspersen Falla spurtet fra svenske Ida Ingemarsdotter like før målstreken.

- Jeg visste at jeg hadde mer krefter på slutten siden hun lå foran hele veien. Det var veldig gøy, sier Falla til FIS etter løpet.

- Jeg ga alt
Lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg var også meget godt fornøyd med seier søndag.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg ga alt på siste etappe og vi fikk et fint utgangspunkt. Jeg er veldig fornøyd, sier Østberg til FIS.

Norge vant altså foran Sverige, mens svenskenes annetlag ble nummer tre.

Norges annetlag med Kari Vikhagen Gjeitnes og Celine Brun-Lie lå lenge med i teten i finalen, men et fall gjorde at annetlaget til slutt endte på tiendeplass.

Bjørgen-skryt
Marit Bjørgen, som ventes å være tilbake i verdenscupen neste uke etter hjerteproblemene, var tidlig ute og hyllet de norske jentenes innsats.

Bjørgen skrev følgende på Twitter søndag ettermiddag:

Bare nesten for herrene
For herrene gikk det nesten like bra da Norges førstelag tok andreplassen bak Russland. Det var Eirik Brandsdal og Pål Golberg som gikk for Norge.

Men det var faktisk Norges annetlag som lenge så ut til å stikke av med seieren etter at Øystein Pettersen ga lagkamerat Anders Gløersen et flott utgangspunkt på siste etappe. Gløersen hang lenge med i teten, men stivnet på slutten. Da han kom i mål hadde han blitt passert av både Russlands førstelag og annetlag, samt landsmann Golberg.

Dermed måtte Norge 2 nøye seg med en fjerdeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere