Norge var med i kampen om VM-gullet på stafett i én av fire etapper. Men da trøbbelet på standplass oppsto for alvor, var det norske kvinnelaget etter hvert uten håp om medaljefangst.

Det ble til slutt en meget skuffende sjetteplass på Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Ida Lien og Marte Olsbu Røiseland. De fire norske måtte tåle fire strafferunder totalt, og brukte 13 ekstraskudd på de åtte skyteseriene sine.

Les også: Rev seg i håret da de så hva Ødegaard gjorde - så smalt det

Verst gikk det for Ingrid Landmark Tandrevold, som måtte ut i hele tre strafferunder på andreetappen.

– Det var vanskelig i dag. Jeg kjempet alt jeg kunne, men får det ikke helt til. Det er ikke noe morsomt, sa Tandrevold til NRK etter etappen sin.

– Det var ikke bare jeg som bommet på min etappe. Det var tøffe forhold og jeg taklet det ikke så bra, tilføyde en knust Tandrevold i pressesonen.

– Jeg gikk alt på sisterunden for at de fortsatt skulle ha muligheten, la hun til.

Imponerte ekspert

Italias kvartett vant, og tok samtidig sin første VM-medalje siden bronsen i 2015. Avgjørelsen falt da ankerkvinne Lisa Vittozzi utkonkurrerte Tyskland-stjernen Denise Herrmann-Wick på en tett og spennende sisteetappe.

Italia greide seg med bare to ekstraskudd under hele stafetten, tross vindfulle og utfordrende forhold. Vittozzis skyteserier var så raske og solide at de kunne ta pusten fra de fleste.

– Det er jo et helt enormt nivå, konstaterte NRK-ekspert Ola Lunde om italienernes imponerende skyteform.

Les også: Canadisk sjokkseier i VM: – Nesten så hun ikke tror det selv

Men etter hele fem bomskudd og tre strafferunder på Tandrevolds skyting i stående, så situasjonen plutselig betydelig mørkere ut for det norske laget.

– En stor nedtur. En av de større jeg kan huske på stafett, faktisk, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith etter den svake skyteserien til et av Norges antatt sterkeste kort.

Flere i skytetrøbbel

Tandrevold gikk stafettlaget ut på en niendeplass etter fire av åtte skytinger i. Fossumjenta avanserte i feltet og var nummer sju i feltet ved veksling med Ida Lien. Da skilte det 1.09 minutter opp til Italia helt i front.

Da heller ikke Lien lyktes med å unngå en strafferunde på sin skyting i stående, forsvant det siste håpet Norge hadde om bronsemedaljer.

Ankerkvinne Marte Olsbu Røiseland hadde aldri et realistisk håp om å kunne hente inn Sverige. Svenskene kapret bronsemedaljene til slutt.