RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk stafettfiasko

Sist oppdatert:
Et b-preget norsk lag måtte ta til takke med 10. plass på tidenes første verdensmesterskap i mixed-stafett.

Ole Einar Bjørndalen og Gro Marit Istad Kristiansen måtte melde avbud på grunn av sykdom, og med Linda Tjørhom hjemme i Norge var det et redusert norsk lag som stilte til start i Khanty Mansiysk i Russland.

Tora Berger måtte bruke fem ekstraskudd på første etappe, og sendte Liv Kjersti Eikeland avgårde på en 16. plass, 1,20 minutter bak ledende Russland II. Eikeland prikket inn fem fulltreffere på liggende skyting, men sprakk fullstendig på stående. Eikeland måtte ut i to strafferunder, og stafetten var i realiteten over for Norges del.

Halvard Hanevold gikk en prikkfri tredjeetappe, og sendte Stian Eckhoff ut som nummer tolv. Eckhoff brukte fire ekstraskudd, og måtte også gå en strafferunde, men gikk likevel Norge opp til en 10. plass.

Kampen om tidenes første VM-gull i mixed stafett ble en duell mellom de to russiske lagene. Til slutt var det Russland I, med Olga Pyleva, Svetlana Ishmouratova, Ivan Tsjeresov og Nikolai Kruglov, som gikk inn til seier på hjemmebane. Russlands andrelag, med Anna Bogaly, Olga Saitseva, Sergei Tsjepikov og Sergei Rozkov, ble nummer to, 7,3 sekunder bak førstelaget.

Tysklands førstelag ble nummer tre, til tross for 15 ekstraskudd og én strafferunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere