Norsk stavbrekk og skimist

Foto: (FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Ole Einar Bjørndalen triumferte. Men ikke alle de norske hadde hellet med seg i Östersund.

30.11.06 18:49

ÖSTERSUND (Nettavisen): Både Frode Andresen og Lars Berger var utsatt for uhell underveis.

Først Andresen.

- På andrerunden brakk jeg staven. Jeg gikk vel rundt to kilometer med bare én stav. Dermed ble jeg ekstra tung i bena, sier Andresen, som fikk trøbbel på standplass etter uhell. Det ble fem bom på de tre siste skytingene, og dermed hjalp det lite at han til tross for stavbrekket hadde sjette beste langrennstid.

Berger snublet
Lars Berger var på vei mot personlig rekord på 20-kilometer da det gikk fullstendig galt på vei inn til fjerde skyting. Berger hektet i et tregjerde og mistet den ene skia.

Inne på standplass fikk han ei ny ski før han begynte å skyte. Det endte med to nye bom og fire totalt. Dermed ble det bare en 22. plass.

- Jeg var rett og slett litt dum som gikk for nærme det gjerdet. Jeg har ingenting å skylde på, sier Berger.

Han vil heller ikke bruke uhellet som unnskyldning for at det ble to bom på den siste serien.

Ingen unnskyldning
- Nei, det var jeg som skjøt dårlig, fastslår Berger, som kunne glede seg over tredje beste langrennstid.

Med Ole Einar Bjørndalen øverst på pallen og Halvard Hanevold på femteplass, ble det likevel et vellykket norsk åpningsrenn.

- Ole er jo helt fenomenal. Og Halvard viser at han alltid er å regne med når det er 20-kilometer. Han er en luring, konstaterer Alf Koksvik.

Bra i sporet – svakt på standplass
Idrettssjefen i skiskytterforbundet gleder seg også over solid norsk innsats i sporet. Ole Einar Bjørndalen hadde altså beste langrennstid, Lars Berger var nummer tre, Emil Hegle Svendsen fire og Frode Andresen seks.

Det eneste skåret i gleden, var litt for mange bom på standplass. Og det under særdeles gode skyteforhold.

- Vi har litt å gå på der. Men det er tidlig i sesongen. Det er mulig å heve seg mye allerede lørdag, poengterer Alf Koksvik.

Norske plasseringer (antall bom i parentes): 1. Ole Einar Bjørndalen (2), 5. Halvard Hanevold (1), 22. Lars Berger (4), 37. Frode Andresen (5), 38. Stian Eckhoff (4), 44. Emil Hegle Svendsen (6), 40. Alexander Os (4).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.