Gå til sidens hovedinnhold

Norsk stjerne får kjent konkurrent

Neste sesong må Else-Marthe Sørlie Lybekk (26) kjempe mot lillesøster Ragnhild (23) om strekplassen i HC Leipzig.

Ragnhild Sørlie har i første omgang inngått en ettårskontrakt med den tyske bundesligaklubben, der storesøster Else-Marthe er kaptein. Storesøster innrømmer da også å ha hatt en finger med i spillet rundt overgangen.

- Den andre strekspilleren vår er ute med korsbåndskade, og blir sannsynligvis borte et helt år. Derfor nevnte jeg for treneren at jeg har ei lillesøster som også er ganske god. Det var han for så vidt klar over fra før, og nå får hun prøve seg, sier den eldste av de to søstrene fra Snertingdal.

Ikke konkurrenter
Selv om begge er strekspillere, ser ikke Else-Marthe på lillesøsteren som en konkurrent. Og hun frykter ikke for plassen på laget.

- Jeg tror vi kan utfylle hverandre bra, sier hun.

- Hvordan vil du beskrive Ragnhild som spiller?

- Vi er vel egentlig ganske like. Vi er robuste og sterke begge to.

- Hvordan er forholdet dere imellom?

- Som søsken flest har vi slåss litt gjennom oppveksten, men vi er gode venner. Jeg flyttet hjemmefra som 16-åring for å satse på håndball, og siden har vi egentlig sett litt for lite til hverandre, sier Else-Marthe. Hun gleder seg derfor til å spille sammen med lillesøsteren igjen. Og den gleden er gjensidig.

Gleder seg
- Det blir veldig morsomt å spille sammen med Else-Marthe, sier Ragnhild til TV 2 Nettavisen - på telefon fra en forblåst strand i Tyrkia.

Ragnhild Sørlie var denne sesongen toppscorer for Gjøvik/Vardal i den norske eliteserien, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk. Nå gleder hun seg til å prøve noe nytt.

- Leipzig er en veldig bra klubb. I tillegg blir jeg kjent med en ny kultur og får lære et nytt språk. Det blir spennende.

Kantspiller Camilla Thorsen er også klar for HC Leipzig, som allerede har en annen norsk kantspiller i stallen, Gerd Elin Albert. Dermed blir det fire norske spillere i den tyske klubben neste sesong.

Sterkt lag
Camilla Thorsen får også med seg sin klubbvenninne Katrine Fruelund fra Viborg til Leipzig. Fruelund er bakspiller og har blant annet OL-gull for Danmark på merittlisten.

- Det tyder på at vi får et veldig godt lag, fastslår Else-Marthe Sørlie Lybekk, som for tiden ferierer hjemme i Norge.

Denne sesongen kom HC Leipzig til tre semifinaler – i bundesligasluttspillet, i den tyske cupen og i EHF-cupen.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken