HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug satte tonen da de tok alle pallplassene på langrennsjentenes 30-kilometer i Holmenkollen lørdag. Bjørgen vant, mens Størmer Steira ble nummer to og Johaug nummer tre.

Les også: - Dette er helt sjukt

Så fulgte Petter Northug opp på herrenes langrenn, den tradisjonsrike Kollen-femmila. 24-åringen nærmest lekte med konkurrentene på ferden mot seier, og sikret samtidig i praksis også seieren i verdenscupen sammenlagt.

Les også: - Piller drepte meg nesten

Den siste øvelsen som sto på lørdagens program, var lagkonkurransen i kombinert. Her gikk Norge ut på tredjeplass etter hoppdelen, kun 30 sekunder bak ledende Tyskland og bare to sekunder bak Østerrike på andreplass.

- Dette ser bra ut. Det kan kanskje ende med seier, sa Petter Tande til Nettavisen før langrennet.

Og visst ble det norsk seier! Dagens tredje i Holmenkollen!

Petter Tande brukte første etappe på å innhente Østerrike, mens Mikko Kokslien gikk i tet hele veien, sammen med Østerrikes David Kreiner på den andre etappen. Men på slutten fikk Kokslien det tungt.

- Jeg har aldri hatt så mye melkesyre noen gang. Jeg var helt på felgen, innrømmer Kokslien overfor Nettavisen.

Han måtte slippe noen meter til østerrikeren, men klarte å hente seg inn og veksle i rygg.

Jan Schmid klarte imidlertid ikke å holde følge med Felix Gottwald på den tredje etappen, og Norge vekslet 25 sekunder bak Østerrike før den siste etappen. Likevel var Schmid krystallklar på at Koksliens siste kraftinnsats hadde reddet mange sekunder for ham.

- Det var veldig viktig at Mikko holdt ryggen helt inn, ellers ville jeg tapt mye mer. Jeg har aldri gått bak noen som har gått så fort som Felix på denne fem kilometeren. Jeg hadde ikke klart å holde den farten uten å ha ryggen hans å henge i, sier Schmid til Nettavisen.

Magnus Moan hadde som ventet ingen problemer med å innhente Mario Stecher. Og en snau kilometer fra mål slo han til med et ekte «Northug-rykk». Stecher var sjanseløs på å følge.

- Nydelig, sier Jan Schmid til Nettavisen og klapper i hendene i det Moan avgjør lagkonkurransen.

- Dette er digg. Det er veldig lenge siden jeg vant noe, sier Schmid.

Til slutt passerte Moan målstreken drøyt sju sekunder før østerrikeren.

Dermed ble det norsk seier foran Østerrike, mens Tyskland endte på tredjeplass.

- Jeg er veldig fornøyd med både min og hele lagets innsats i dag, konkluderer Moan.

Etter løpet viste løperne sin misnøye mot FIS med et stort protestbanner.