*Nettavisen* Sport.

Norsk storeslem i langrennssporet

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Tre norske jenter endte på pallen. Én av dem var skuffet.

27.11.11 12:23

Marit Bjørgen hadde 17,4 sekunders forsprang ned til Vibeke Skofterud på andreplass før den innledende verdenscuphelgen ble avsluttet med 10 kilometer klassisk i Kuusamo på søndag.

Sammenlagtvinneren for helgen ville ta med seg 200 verdenscuppoeng, og Bjørgen var ikke innstilt på å gi konkurrentene noen sjanse til å innhente henne på jaktstarten.

Halvveis ut i konkurransen hadde hun økt avstanden til 26,2 sekunder ned til Skofterud, som på sin side hadde økt avstanden til Charlotte Kalla.

Johaug i storform
Therese Johaug, som startet som nummer fire, var svært rask på den første runden, og plutselig dreide spenningen seg om hvorvidt de norske jentene kunne okkupere alle de tre øverste plassene på pallen.

Det tok ikke lang tid før vi kunne konstatere at så ville skje.

Johaug startet 25 sekunder bak Skofterud på andreplass, men etter tre av fire runder kom de to sammen inn på stadion. Svenske Kalla var over 20 sekunder bak den norske duoen, ute av stand til å ta igjen løperne foran i løypa.

Dermed ble den siste runden en duell mellom Skofterud og Johaug om andreplassen.

Spurtduell
Sistnevnte forsøkte å rykke fra, men Skofterud klarte å bite seg fast i ryggen på lagvenninnen. Opp mot stadion gjorde imidlertid Johaug et nytt rykk, og Skofterud måtte helt ned i kjelleren for å hente henne igjen.

Det endte med en spurtduell om andreplassen, der Johaug viste seg å være den sterkeste. Dermed henviste hun Skofterud til nok en tredjeplass - plasseringen hun har fått i hvert eneste løp denne helgen.

- Det er helt absurd å være skuffet over en tredjeplass, men det viser helt tydelig hvilken nasjon som har forberedt seg klart best. Det sier noe om dominansen. Jeg valgte feil spor i spurten mot Johaug, og da ble det tredjeplass istedenfor andreplass, sier Vibeke Skofterud, som ikke klarer å glede seg helt over pallplasseringen, til TV 2 Sporten.

I mål var de to 33 sekunder bak Bjørgen, mens Charlotte Kalla var best blant de ikke-norske - 1.15 minutter bak den suverene vinneren.

Marthe Kristoffersen, Kristin Størmer Steira og Maiken Caspersen Falla sørget for seks norske blant de elleve beste, med henholdsvis niende-, tiende- og ellevteplass.

Her finner du den offisielle resultatlista(ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.