RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk storeslem i Paris?

ble annen i debuten for Flåten (Leangen 17.1.09)
ble annen i debuten for Flåten (Leangen 17.1.09) Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Vi tror de norske hestene har en god sjanse til å kopiere fjorårsåret bravader i det første av to løp på Vincennes.

Klikk her for å se våre trippelforslag

For åttende året på rad kjøres to kaldblodsløp på Frankrikes storstue Vincennes utenfor Paris. Hester fra Finland, Sverige og Norge kjemper om en førstepremie på 10.000 euro i to oppvisningsløp for den nordiske hesterasen.

De norske hestene har tatt godt for seg i de 14 foregående oppgjørene, og leder landskampen med åtte seire. Svenskene kan vise til fire triumfer mens finnene kun har to. I fjorårets utgave av Prix des trotteurs besto faktisk trippelen av kun norske hester da Bjarne Syversen styrte Sjefsbrunen inn til klar seier på ny løpsrekord 24.4/2100 auto. Moi Elden ble annen for Øystein Tjomsland mens selveste Jean Michele Bazire styrte Brenne Kongen inn til tredje.

Løpets historie
De første løpene ble kjørt i 2002 og som hittil eneste ekvipasje klarte Lykketinder og Per Gunnar Persson å vinne begge oppgjørene. Det var skuffende norsk innsats dengang og Bokli Balders annenplass var eneste norske på trippelen.

Året etter ordnet imidlertid Balders lillebror Bokli Eld norsk seier. I det andre løpet det året vant finske Sipori foran Bokli Eld og Minper. Begge vinnerne ble forøvrig styrt av franske gjestekusker. En hest fra hvert land har nemlig en fransk toppkusk i vogna i disse flotte kaldblodsløpene.

I 2004 ble igjen norsk ved avdøde Frøyu Soten som lett for trenerformann Espen A. Schem. Det andre løpet ble vunnet av nok en finne, nemlig Totemi Rok og Anti Teivainen.

Vant begge
I 2005 skulle det så bli norsk seier i begge løpene. Buås Elden vant det første oppgjøret godt understøttet av Bazire, mens han måtte se seg slått av Alsaker Prinsen og Jomar Blekkan i søndagsutgaven.

Etter at Åkre Lurifax hadde tapt knepent for Buås Elden var det så klart for seier til Jan-Olov Persson. Sundbo Kravall ordnet en overlegen seier, men måtte nøye seg med tredje bak to nordmenn i returoppgjøret. Her seiret nemlig ringreven Tor Wollebæk med lunefulle Finans.

2007-utgavene ble meget dramatisk. Mjølner Turbo og Åsbjørn Tengsareid ble nemlig disket fra seieren for urent trav. Løpene går nemlig etter franske regler, og her tillates ingen slurv med travet. Seieren gikk da istedet til Slettvoll Rambo kjørt av Edvard Kristiansen. Det var derfor rett og rimelig at Mjølner Turbo og Tengsen fikk revansje i det andre oppgjøret. Det måtte imidlertid målfoto for å skille Tyri Kongen og Geir Flåten.

I fjor ble det altså tredobbelt norsk med Sjefsbrunen som vinner, mens svenske Vimseld vant foran Brenne Kongen i det andre løpet.

Vi spiller de norske
Årets felt består bare av elleve hester siden finnene kun stiller med tre ekvipasjer. Vi har knalltro på våre egne og spesielt de to yngste deltakerne tror vi blir vonde å slå.

Både 4 Voje Faks og 8 Trollgutt har sterkt stigende form, og var da også meget gode i uttagningsløpet på Jarlsberg. Da tok sistnevnte teten, mens Voje Faks sto på sterkt fra dødens. De to 6-åringene er begge meget sterke, og har dessuten rutinerte kusker som begge har deltatt i disse løpene tidligere - og det er slett ingen ulempe.

På våre trippelforslag velger vi å satse på at ungdommen gjør opp om seieren, og at de øvrige må konsentere seg om den siste trippelplassen.

1 Kjølstad Spik står fint til i førstespor bak bilen (det går ni hester i første rekke), men holder ikke klassen til våre to. Kan dog smyge med til en trippelplass da formen er god og spurtegenskapene fine. 5 Rubin var sjanseløs på Jarlsberg, men Cato Antonsen tar nok ikke turen bare for moro skyld. Hadde vært borte fra løpene i over to måneder, og er god nok til å kjempe i toppen på normalform.

Her kan dere lese reisebrev fra de norske hestene.

Blågul fiasko?
De svenske hestene virker ikke helt i toppform og har dessuten urutinerte kusker. 7 Stamping står riktignok med en flott rad, men vi har sett flere av 9-åringens løp og vi synes å se en nedadgående form. Vinnermaskinen til Bo Landgren er heller ikke noe lyn fra start og vil trolig havne ille til fra sist dårlige startspor. Vi velger derfor å droppe de svenske hestene på det største forslaget, mens vi på det minste forslaget tar med alle startende på tredjeplass.

De finske hestene er selvsagt ukjente for oss, men utifra resultatene virker både 2 Huuveri og 11 Tuiskis som gode travere. 10-åringene er nok laget av sterkt virke da de begge vant fem løp i fjor på hhv 32 og 45 starter!

Vi har satt opp to spilleforslag på hhv 90 og 400 kroner.

Det minste er på 18 rekker med 5 kroners rekkespris (4,8 - 4,8 - alle), mens det største er på kun 8 rekker som vi spiller med 50 kroners rekkepris. Her spiller vi kun fire hester på tredje - de to norske samt den nevnte finneduoen.

Dessverre var det ikke mulig å lage hurtigspill på disse spillene så dere må selv fylle ut bongene som vi har lagt inn her.

Det er mulig å spille vinner, plass, duo og trippel til løpet som starter ca kl. 16.50. Det er kun Rikstoto Direkte som viser løpet, men Nettavisen oppdaterer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere