RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk storeslem i Paris

Sist oppdatert:
De fire norske hestene ble alle blant de fem beste med Mjølner Turbo som knepen vinner foran Tyri Kongen

Etter dramatikken på torsdag da Mjølner Turbo ble disket fra seieren var det nok herlig med revansje for kretsen rundt den råsterke Elding-sønnen. Syvåringen svevde i tredjespor så og si hele løpet og var imponerende god.

Nok engang var det Geir Flåten og Tyri Kongen som ledet underveis, men denne gangen så det ut til å holde helt til mål.

Mjølner Turbo sèg dog nærmere og nærmere og var det nødvendige foran akkurat på streken. Begge fikk notert kilometertiden 25.6 etter at Tyri Kongen hadde passert tusenmeteren på 24.4.

Det ble en helnorsk dag med torsdagens vinner Slettvoll Rambo på fjerde (maks fra tredje utvendig) og Vorset Ivers på femte.

Like fornøyd var nok ikke svenskene da alle deres fire deltakere ble disket. Elias feilet midt på oppløpet med minst tredjeplassen i sikte.

Finske Haiskan-Lento smøg med til tredjeplassen på 26.1 fra lederryggen og skilte de fire norske hestene.

Tengsareid på farten

At det ikke er noen dans på roser å være toppkusk kan sikkert Åsbjørn Tengsareid skrive under på.

Etter torsdagens skuffelse med Mjølner Turbos disk var han på plass på Biri under gårdagens V75-kjøring. Han måtte skifte i taxien for å rekke å kjøre Dalshan As i det tredje løpet. Løpet ble faktisk holdt tilbake i noen minutter for at kusken skulle rekke frem.

I dag var det altså tilbake til Paris, men vi tipper reisemaset er glemt rimelig fort nå som hesten vant storløpet med 10.000 euro i førstepremie.

I et varmblodsoppgjør ble dessverre Opal Viking strøket og da var det bare franske hester igjen på startstreken. Vant gjorde storfavoritten Kazire De Guez for stjernekusk Jean M. Bazire på 14.6 over 3000 meter.

Nettavisens dobbel gikk inn

På Solvalla var det spill fra Norge og på travmagasinet kunne du få flotte Dagens Dobbel-vurderinger . Vi hadde klart mest tro på andrevalget Urfa Boko i den første avdelingen.

Coktail Jet-sønnen er trent av nordmannen Roger Walmann og skuffet ikke da han vant helenkelt for Ørjan Kihlstrøm. Walmann har hatt stor suksess som trener etter at han dro over grensa for mange år siden.

I den andre avdelingen ledet norskeeide Coming Soon til kreftene tok slutt i siste sving, men Quantum Speedy hadde Nettavisen også god tro og den vant lett etter en flott sisterunde.

DD-odds ble dermed 23.82 for de som fulgte vårt 5 rekkers forslag.

Vi var nære storgevinst også på kaldblodsløpet i Paris. Hadde Elias holdt seg til travet ville det store trippelforslaget på 34 rekker gått inn til flotte 298 i odds.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere