*Nettavisen* Sport.

Norsk storeslem

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Og dødt løp mellom Northug og Cologna.

18.03.09 19:30

Det ble norsk trippelseier i verdenscupsprinten i Stockholm fredag - uten at forhåndsfavoritten Ola Vigen Hattestad en gang var med i A-finalen.

Den store sprintkongen denne sesongen endte nemlig bare på fjerdeplass i semifinaleheatet, men hadde små problemer med å ta seieren i B-finalen.

Trippel norsk
Og med Petter Northug slått ut allerede i kvartfinalen var det noen andre nordmenn som måtte stå for palljakten i A-finalen.

John Kristian Dahl, Eldar Rønning og Johan Kjølstad var alle kvalifisert for finalen, og nordmennene tok kommandoen fra start.

Ut på oppløpssiden var det sistnevnte Kjølstad som viste mest krefter, og tok den første etappeseieren i verdenscupfinalen.

26-åringen er svært fornøyd med at det stemte for ham i finalen.

- Dette er mitt beste renn i Stockholm, sier Kjølstad til NRK etter løpet.

- Jeg følte meg sterk og hadde gode ski. Formen er nesten som i VM, og det var bare å kline til i siste motbakke. På oppløpet så jeg at jeg var alene i tet, fortsetter han.

Med Jon Kristian Dahl og Eldar Rønning på plassene bak ble det nok en gang en stor dag i sprintløypene denne sesongen.

Kampen om verdenscupseieren er imidlertid fortsatt helt åpen.

16 poeng
Både Dario Colgna og Petter Northug røk ut i kvartfinalen, og ettersom sveitseren endte tre plasser foran Northug og knappet igjen fire poeng på nordmannens forsprang er det nå nærmest dødt løp før de tre avsluttende øvelsene i verdenscupfinalen.

Sjekk detaljene om hvordan cupen avgjøres her!

Avstanden mellom Northug og Cologna er på bare 16 poeng i trønderens favør. Selv med skuffende resultater på onsdagens sprint kan begge nå lade opp mot fredagens øvelse, ettersom de to kunne spare kreftene mens konkursrente gikk semifinaler og finaler.

Verdenscupavslutningen i Stockholm fortsetter med «Kongen av Mördarbakken» på fredag, der løperne skal opp den fem kilometer tunge motbakken. Vinneren av hver øvelse henter 50 poeng i verdenscupen totalt.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.