RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk storseier

Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Håndballjentene knuste Danmark.

Norge var langt kjappere i beina enn sine danske venninner og nærmest valset over et meget tafatt dansk lag i 1. omgang.

Jan Pytlick hadde problemer med å få sine spillere å fungere som et lag, og dårlige avslutninger ble kontret inn av et opplagt norsk lag. Dessuten hadde Norge Katrine Lunde aller bakerst, og hun reddet som vanlig mange skudd.

Det slo 22-11 til Thorir Hergeirssons utvalgte ved sidebytte. Mange norske jente ville vise seg fram og Heidi Løke, Amanda Kurtovic og Veronika Kristiansen ble toppscorere med fem mål hver.

Landslagets assistenttrener Mia Hermansson Högdahl var meget fornøyd med årets første landskamp. Hun skrøt av begge målvaktene (Silje Solberg reddet en sjumeter og sto de siste 15 minuttene i målet) og trakk fram debutantene som kom godt fra den første kampen med flagget på brystet.

- Forsvaret var bra, vi spilte like mye flatt som offensivt og 5-1 variasjonen fungerte bra for oss. Så var vi gode til å bruke farten og fikk vist at vi har god løpskapasitet i laget, sa Høgdahl til handball.no.

Norge møter Russland fredag og Frankrike lørdag. Det russiske laget består også av en del nye navn.

- Vi har ikke sett russerne ennå, men vi gleder oss til å møte dem. Det blir nok en annerledes kamp enn mot Danmark, sa Högdahl. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere