NORGE - POLEN 35-20 (18-11):

Norges poengfangst i håndball-VM fortsetter.

Tirsdag kveld var det Polens tur til å feid til side av håndballjentene.

Med solid forsvar- og keeperspill, la Norge grunnlaget for en ny storseier, og når også angrepsspillet fløt godt, hadde Polen lite å stille opp med.

Til slutt endte det med en klar norsk seier og 35-20 i norsk favør.

God start

Norge tok et tidlig grep om kampen, og involverte linjespiller Kari Brattset mye i angrepsspillet. Det endte i en god miks av scoringer fra strekposisjon og straffekast.

Også Katrine Lunde var sentral i den gode norske starten, og stod frem de gangene det norske forsvaret sviktet.

Etter en periode der polakkene virket litt kvikkere, samtidig som at Norge bommet på en del skudd, våknet håndballjentene på nytt da det nærmet seg pause. Fire kjappe norske scoringer sørget for at Polen valgte å ta timeout på stillingen 16-8 i norsk favør.

Norges ledelse var i den første omgangen på sitt meste på hele ni mål, men Polen reduserte to ganger, og til pause ledet Norge 18-11.

Forventet jevn kamp

I TV 2s pausestudio var ekspert Gro Hammerseng Edin full av lovord, og spesielt keeper Katrine Lunde ble fullrost.

- Hun er helt ustoppelig. Hun fortsetter i samme spor, og har femti prosent redningsandel i denne førsteomgangen. Noen ganger gjør hun det helt på egenhånd, og er helt fantastisk, sier Hammerseng-Edin, som også passet på å rose det norske forsvarsspillet.

- Det å slippe inn 11 mål er jeg veldig fornøyd med, sier hun.

Med en sterk sjumålsledelse til pause, fikk ikke TV 2-eksperten den kampen hun hadde sett for seg.

- Vi trodde vi skulle få se en jevn kamp, men Norge er så solide. Polen har rett og slett ikke sjans, sier Hammerseng-Edin.

God kontroll

Også etter pause viste Norge at det var nivåforskjell på lagene.

Ti minutter ut i omgangen tok Polen en ny timeout, etter at Norge hadde økt ledelsen til 27-16.

Med gode rednigner fra Lunde, åpnet det for at Norge kunne satse hardt på kontringsspill, noe som sørget for at Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset og Stine Skogrand alle var med på å øke den norske ledelsen.

Også Sanna Solberg forsynte seg av Lundes presise kontringspasninger, og satte inn 29-16 etter 43 minutters spill.

I den andre halvdelen av andreomgang så den norske konsentrasjonen og presisjonen ut til å synke i kvalitet, noe som gjorde at Polen fikk redusert Norges ledelse.

Åtte minutter før slutt satte Vilde Ingstad inn Norges mål nummer 30 for kvelden, før Polen svarte med å score sitt mål nummer 20.

Mot slutten av kampen kom Kari Aalvik Grimsbø inn i det norske målet, og fulgte opp med minst like godt keeperspill som lagvenninnen Lunde. Det åpnet for at Norge igjen kunne øke ledelsen. Vilde Ingstad satte inn Norges 35. mål for kvelden, noe som også viste seg å bli kampens siste mål. Dermed ble det norsk 35-20-seier.

- Det betyr veldig å spille slik i flere kamper på rad. Og så var det deilig at Kari (Aalvik Grimsbø) kom inn og fikk 15 så gode minutter, sier Lunde til NTB.

Leder gruppen

Med seieren mot Polen beholder Norge førsteplassen i gruppe B.

Tsjekkia, som har fått en god start på VM, startet også godt i møte med Sverige tirsdag, men svenskene snudde til seier. De to lagene har dermed fire poeng hver så langt i VM.

Ungarn tok sin første seier i mesterskapet tirsdag da Argentina ble beseiret med 33-15. Argentina ligger helt sist i gruppen, og har fortsatt ikke tatt poeng i VM.

Se høydepunktene fra søndagens seier mot Argentina i vinduet under. Se hele VM gratis på Sumo.