*Nettavisen* Sport.

Norsk stortalent jakter revansje

Foto: Torgeir Strandberg (Procycling.no)

Han skuffet seg selv på åpningsetappen i Glava Tour.

15.05.13 20:53

SARPSBORG/OSLO (procycling.no): På onsdagens åpningsetappe av Glava Tour drømte flere norske kontinentalryttere om å sjokkere proffene.

Én av dem var Team Plussbanks Sondre Holst Enger. Han var plassert på bakhjulet til Boasson Hagen omtrent 400 meter fra målstreken, men endte på 19.-plass.

- Resultatet er veldig skuffende, sier han til procycling.no etter målgang.

- Fikk syra helt opp i ørene
Det så nærmest perfekt ut for Plussbank-rytteren, men det hadde kostet mye krefter å få posisjonen han hadde. Her er Holst Engers egen versjon av hva som skjedde på den avgjørende kilometeren:

- For det første så tørstet jeg i hjel de siste tre rundene i Sarpsborg. Det var trangt og vanskelig å komme fram i spurten, og jeg måtte gjøre den jobben selv. Jeg fikk syra helt opp i ørene. Det var vanskelig, forklarer spurttalentet.

Et stykke opp til de norske stjernene
19-åringen vant årets norgescupåpning i en spurt. Da viste han at han er én av Norges beste i raske avslutninger. Likevel viste onsdagens resultater at det er et stykke fram til Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

- Det går så sinnsykt fort i spurtene her i Glava Tour sammenlignet med norgescupen. Jeg vet ikke om jeg kunne slått Kristoff i en ideell situasjon, jeg hadde syra som faen. Heldigvis har jeg noen dager på å finne ut hvordan jeg kan slå han, utbryter Plussbank-rytteren.

Torsdagens etappe er sannsynligvis en ny mulighet for feltets raskeste menn. Holst Enger satser med friskt mot.

- Nå skal jeg ha revansje. Jeg går for å vinne i morgen, helt klart, avslutter han til procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.