Norsk stortalent krasjet med bil i sykkelritt

Foto: Jonas Lindstrøm (procycling.no)

- Plutselig lå jeg der bare, sier 19-åringen til procycling.no.

15.03.13 20:14

Høsten 2012 mistet stortalentet Sondre Holst Enger mye av sesongen grunnet kyssesyken.

Nå har den raske Team Plussbank-rytteren nok en gang vært uheldig. På den første etappen av Istrian Spring Trophy krasjet nemlig nordmannen med en bil.

- Vi lå på en lang rekke på den venstre siden av veien, sier Sondre Holst Enger til procycling.no.

- Der sto det en bil, som han foran meg ikke så. Han krasjet i den først, og så kom jeg etter det. Det var ingen som hadde vist noen tegn, så jeg visste ikke at det var noen bil der. Plutselig lå jeg der bare.

Ingen brudd
19-åringen ble raskt fraktet til sykehuset. Det ble det klart at han heldigvis ikke har brukket noe.

- Det går bra med meg, og jeg har ikke brukket noe. Jeg har skadet en del fingre, og har et omtrent 3,5 centimeter stort kutt i låret, så jeg må sy og ligger på benken nå.

Etter en tung fjorårssesong, hadde Holst Enger endelig begynt å finne tilbake til litt av den gamle formen. Han håper at fredagens velt ikke vil sette han utenfor sykkelsirkuset i lengre tid.

- Jeg har litt vondt i kneet, og håper bare at jeg ikke har skadet det. Når jeg får sydd i låret, tar det nok ikke så veldig lang tid før jeg kan sykle igjen.

Holst Enger er et av Norges største sykkeltalenter, og viste seg flott fram på starten av fjorårssesongen. I år har han blant annet siktet seg inn på U23-utgaven av Flandern rundt.

- Det er veldig kjedelig. Jeg skulle bruke disse rittene på å kjøre meg i form til Flandern. Men jeg gir ikke opp håpet, forteller Holst Enger før han må legge på.

- Han er en fighter
Sjef for Team Plussbank i Kroatia, Olav Aleksander Benjaminsen, forteller at Holst Enger forsøkte å fortsette etappen.

- Han prøvde å sykle videre, men ble stoppet av sykebilen etter 200 meter, sier Benjaminsen til procycling.no.

- Etter krasjen var han litt småsvimmel, men han hadde ikke fått seg noen trøkk mot hodet. Sondre er en fighter, og han kommer seg nok tilbake. Vi får se på formen når han kommer seg tilbake på sykkelen.

Dette er ikke første gang i år at en bil har skapt trøbbel for sykkelritt i Kroatia. Under sesongstarten i Umag Trophy ble nemlig feltet sendt feil vei, og havnet dermed midt i trafikken.

- Det virker som de har en litt annen kultur her nede enn det vi er vant til. Politiet kjører et par minutter foran feltet, og stopper bilene. Bilen i dag sto ganske langt ut i veien, og dekket nesten halve veibanen. Når det da kommer et felt på 200 mann, og det er litt sidevind, er det dette som skjer.

Offensive nordmenn
Fredagens etappe i Istrian Spring Trophy ble ellers preget av offensiv norsk kjøring.

I etappens første brudd, på litt i underkant av 20 ryttere, satt OneCo, Ringeriks-Kraft og Øster Hus-Ridley representert.

Da dette bruddet ble kjørt inn, gikk seks mann av gårde. Nok en gang satt de tre norske lagene representert. I tillegg prøvde Amund Grøndahl Jansen forgjeves å komme seg opp til teten.

Med fem kilometer igjen var imidlertid eventyret ute for de tapre nordmennene, som måtte se at det var noen andre som kjempet om seieren opp den siste bakken.

På slutten var ikke nordmenn sterke nok til å kjempe om seieren, og Lorents Ola Aasvold ble beste nordmann på en 25.plass.

Se resultatene fra etappen her (ekstern lenke)

PS: Oscar Landa trakk seg fra rittet grunnet sykdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.