RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Norsk suksess i Sverige

Per Åge Skrøder er en av stjernene på hockeylaget HV71, som kjemper om seriegullet i Sverige. - En viktig brikke for oss i VM, mener landslagssjef Roy Johansen.

- Han er per i dag blant de fem beste norske spillerne, fastslår landslagssjef Roy Johansen overfor TV 2 Nettavisen. Det mangler ikke på godordene når Johansen blir bedt om å beskrive løperen.

Mangler litt effektivitet
Sarpingen har sju mål og 11 assists så langt denne sesongen. 25-åringen er inne i sin sjette sesong i svensk hockey.

- Skrøder er en fighter som alltid gir hundre prosent. Han mangler litt på effektiviteten på landslaget, men kommer til veldig mange sjanser. Det er viktig for oss at han er i form i VM, utdyper Johansen.

Landslagstreneren fremhever også Skrøders positivitet og vilje til å stille opp for landslaget selv under tøffe perioder på klubblaget HV71.

Smigrende med ros
- Smigrende å høre at han er fornøyd med det jeg presterer. Han har rett i det med sjansene, at jeg misser litt mye, ler Skrøder. 25-åringen sleit litt i innledningen av årets sesong.

- Men det har løsnet litt på slutten her. Har mye med selvtillit å gjøre, mener Skrøder.

HV71 ligger på andreplass i den svenske eliteserien.

- Vi har et veldig bra lag, så vi skal ligge der oppe og krige. Selv om det går opp og ned gjennom hele sesongen, bør vi kjempe i toppen.

Stortrives i HV71
Skrøder trives utmerket i Sverige, hvor han spiller foran 6.100 tilskuere hver hjemmekamp.

- Det er et trykk som ikke ligner noe. Det er skikkelig moro å spille der nede. Globen har plass til over 13.000, men fyller bare halve.

I VM i april får han kanskje spille for 4.500 nordmenn i Jordal Amfi - hvis Norge klarer å gjøre kampen mot Hviterussland til en ren opprykksfinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere