Gå til sidens hovedinnhold

Norsk suksess i Tyskland

Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen slo knockout på tyskerne i deres egen langrennsfest. Den norske duoen vant sprintstafetten i Dü sseldorf.

De to norske jentene på 23 og 39 år feide inn til seier på søndagens sprintstafett i langrenn. Glemt var Bjørgens 5. plass og Hilde GPs begredelige 23. plass fra lørdag. Søndag gjorde de som de ville.

- Artig. De fikk bevist for seg selv at de er i slag. I dag var de veldig friske. Nå kan de dra på den neste samlingen i god stemning, sa landslagstrener Svein Tore Samdal til NTB.

Hilde Gjermundshaug hadde god kontroll på skiskytteren Uschi Disl, mens Bjørgen utklasset Claudia Künzel på den siste runden slik at Norge tok seieren foran Tyskland med Russland på 3. plass.

Råere

- Jeg var mye råere i dag enn i går. Kanskje jeg trengte lørdagens gjennomkjøring. Det er ofte slik at det går bedre dag to etter at man kommer fra høyden. Det gikk i hvert fall mye bedre enn lørdag. I dag bestemte jeg mer selv, sa Bjørgen.

- Det de gjorde i dag var skikkelig bra. Det Bjørgen presterte i den siste bakken, var helt rått. Hun tok ti meter i en bakke som er 20 meter lang. Marit må være i front, og i dag var hun god nok til å være det. Dette viser at hun er der hun skal være, sa Samdal.

Det norske 2. laget kom på 9. plass, 45 sekunder bak vinnerlaget. Ingrid Narum og Vibeke Skofterud gikk på 2. laget.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot