RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk suksess

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Tor Arne Hetland vant sprinten, og Petter Northug klatret i sammendraget. Men Simen Østensen er dagens store ulykkesfugl.

Les også: Bjørgen på 2. plass!

OSLO/ASIAGO (Nettavisen): Tor Arne Hetland var raskest også i finalen i fristilsprinten i Asiago i Italia, og fikk med seg 50 verdifulle bonussekunder i Tour de Ski-sammendraget.

Helt åpent
Petter Northug endte på tredjeplass og fikk med seg 30 bonussekunder. Thobias Fredriksson snek seg mellom de to nordmennene.

Tobias Angerer leder fremdeles sammenlagt, mens Simen Østensen er nummer to, 27,3 sekunder bak. Petter Northug ligger på fjerdeplass, bare 31,5 sekunder bak Angerer.

- Touren er fortsatt helt, helt åpen, konstaterte NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn etter sprinten.

Ulykkesfuglen
Simen Østensen gikk raskest av alle på prologen, og hadde en glimrende mulighet til å ta inn forspranget til tyskeren Tobias Angerer i sammendraget.

Men i kvartfinalen mistet Østensen skia ved inngangen til den siste stigningen, og han var hektet av i kampen om avansement.

Sprinten, som skulle bringe Østensen opp i ryggen på eller forbi Angerer, førte dermed i stedet til at tyskeren økte ledelsen til den norske overraskelsesmannen. Det kan vise seg å bli fatalt i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski.

- Perfekt opplegg
Høydramatisk og fryktelig uheldig for den norske kometen, som naturlig nok ble rasende etter uhellet. Han gikk rett inn i depotet etter rennet, uten å veksle et ord med noen.

Jens Arne Svartedal, som gikk i Østensens heat, beskriver dramatikken slik:

- Opplegget kunne egentlig ikke ha vært mer perfekt. Jeg gikk ut for å lage plass for Simen i midten, men dessverre valgte han et litt for trangt spor, forteller Svartedal til Nettavisen.

Han tror uhellet skyldes en blanding av manglende rutine og ren og skjær uflaks.

Avsluttes søndag
Fredagens sprint i Italia var fjerde etappe av seks i Tour de Ski. Lørdag er det 30 kilometer klassisk, og søndag avsluttes Tour de Ski med 15 kilometer fristil i Val di Fiemme.

Les også: Dette er Tour de Ski

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere