RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk supertalent nektes spill

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hun er toppscorer i Europacupen. I Danmark får hun ikke spille.

(iOslo.no) Nora Mørk (16) fra Oslo regnes som et av verdens største håndballtalenter, og har levd opp til forventningene - når hun har spilt. Hun er nemlig ikke gammel nok til å spille håndball i den danske ligaen.

- Jeg synes den som er god nok, er gammel nok. Det er irriterende at jeg ikke slipper til i ligaen, sier 16-åringen, som sist søndag scoret syv mål og ble kåret til banens beste da Aalborg møtte ungarske Cornexi Alcoa i EHF-cupen.

Mørk hadde kunnet spille i omtrent alle ligaer i Europa, inkludert den norske. Treneren hennes, tidligere herrelandslagstrener Leif Gautestad, mener den tidligere Bækkelaget-spilleren allerede er på nivå med landslagets venstrehendte spillere, ifølge VG.

Landslagstrener Marit Breivik mener imidlertid det er et lite steg opp. Hun forteller at Mørk foreløpig har et tilfredsstillende tilbud på juniorlandslaget, og påpeker at hun heller vil introdusere talenter for a-landslaget i 19-årsalderen.

Mørks danske klubb Aalborg har søkt om dispensasjon for 16-åringen, men fått avslag. Dermed kan hun bare spille i Europacupen frem til hun fyller 17 til våren. Hittil har hun imidlertid gjort det stort i EHF-cupen, og er lagets toppscorer så langt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere