*Nettavisen* Sport.

Norsk svømmebragd i Italia

Foto: (foto: Scanpix)

Alexander Dale Oen smadret norgesrekorden på 100 meter bryst, og tok seg til semifinalen i kortbane-EM med nest beste tid av samtlige.

08.12.05 11:30

Alexander Dale Oen visste på forhånd at han trolig måtte prestere tider godt ned på 59-tallet for å nå finalen i svømme-EM i Trieste i Italia. Og allerede i de innledende heatene smelte han til med en kanontid.

Nest best
Med 59,05 senket han sin egen norgesrekord, satt i Nordsjøstevnet i Stavanger i november, med over sekundet. Bare én av konkurrentene presterte en bedre tid, og Dale Oen er nærmest garantert en plass i finalen dersom han svømmer en like bra semifinale i kveld.

- Dette var helt rått. Han knuste rekorden og gikk til semifinalen som nummer to av samtlige, sier en jublende glad landslagssjef, Petter Løberg, til TV 2 Nettavisen.

- Vi både håpet og trodde at han hadde kapasitet til dette, og nå innfridde han 100 prosent. Nå gjelder det bare for ham å nullstille seg før semifinalen i kveld.

- Må nullstille
20-åringen fra Øygarden sjokkerte alle da han svømte inn til syvendeplass på 100 meter i langbane-VM i sommer. Vestkantsvømmeren har ikke vært like sterk på kortbane, men med den formen han har nå, kan han klare en ny bragd i Italia denne uken.

- Det er nok ikke åtte stykker som svømmer fortere enn 59,05 i semien, så hvis han presterer like bra i kveld har han en alle tiders mulighet. Men han må som sagt nullstille, gjentar Løberg.

Også Aleksander Hetland og Ann-Mari Gulbrandsen gikk videre fra sine heat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag