Du fikk kanskje med deg at Odd Christian Eiking vant norgescuprittet i Trondheim denne helgen? Hvis ikke: 18-åringen støtet seg vekk fra Sondre Hurum to kilometer fra mål, og klarte å holde unna med et nødskrik.

Les mer her: Klubbsyklist herjer med de store lagene

Dette var utrolig nok andre gang denne sesongen at Bergen CK-rytteren sto på toppen av NC-pallen denne sesongen. Triumfene gjør at han leder med 60 poeng på proffaktuelle Sondre Holst Enger i sammendraget.

Prestasjonene har gjort at de store kontinentallagene har begynt å manøvrere seg i posisjon.

Vant kampen om Eiking
procycling.no kan nå avsløre at Joker Merida ga ham kontraktstilbud allerede under sommerens NM i Grimstad. Gino Van Oudenhove bekrefter mandag at de har sikret seg tenåringens signatur.

- Hvilke egenskaper liker dere hos Odd Christian Eiking?

- Innstillingen har til å kjøre sykkelløp. Han kjører smart og kjører for å vinne, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Joker Meridas sportsdirektør har fulgt ungguttens utvikling nøye denne sesongen.

Mens belgieren selv var i Frankrike og så Vegard Breen vinne Ronde de l’Oise, var Eiking frampå og tok sin aller første norgescupseier på hjemmebane i Bergen. Da kom han alene til mål.

- Har kontinentallagene blitt tatt litt på sengen når en 18-åring går fram og vinner to ritt på denne måten?

- Det er noe av det som gjør ham så bra. Han leser løpet godt og utnytter kampen som pågår mellom de forskjellige kontinentallagene. Det er en veldig god egenskap. Vi liker ryttere som ikke bare trår, men som tenker litt også, sier Van Oudenhove.

Takket nei til to norske lag
Eiking har denne sesongen syklet for Bergen CK. Foran neste sesong bygges det opp et eget kontinentallag i byen. Han var også på et treningsopphold i Øster Hus-Ridley foran denne sesongen.

Blant de tre alternativene, falt valget likevel ned på Joker Merida.

Her forklarer han hvorfor:

- Jeg synes de hadde det beste tilbudet, og den beste rammen rundt laget. De har vært Norges beste sykkellag i mange år og har jevnlig levert utenlandsproffer, sier Eiking til procycling.no og bekrefter at han også bærer på en proffdrøm.

Gino: - Går godt oppover
Van Oudenhove forteller at de ble oppmerksomme på gutten etter tips fra Stian Remme og treningsmiljøet i Bergen.

- Vi har fulgt denne rytteren over tid. Han dukket opp på resultatlistene i juniorklassen fra tid til annen, og tok blant annet 3.-plass som førsteårs i Tour de Berlin.

- Dere var tidlig ute for å sikre dere Eikings signatur denne gangen. Hvorfor hastet det slik?

- Konkurransen om de beste rytterne blir større og større. Det popper opp kontinentallag i hytt og vær. Eiking passer godt inn i vår filosofi og går bra oppover. Sammen med Oskar Svendsen tror jeg dette kan bli en spennende rytter for oss i et ritt som Tour Alsace, Circuit Ardennes og Tour de l’Avenir i årene som kommer, sier Van Oudenhove.

- Det kjøres hardt i norgescupen
Eiking gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer i Joker Merida, men først skal han prøve å vinne norgescupen sammenlagt.

- Vi er kanskje litt overrasket over at du har vunnet to ritt i årets norgescup, er du overrasket selv?

- Ja, jeg hadde vel ikke trodd det før sesongen. Jeg har likevel følt meg sterk i hele år, og synes ikke den siste var så overraskende etter at jeg klarte å vinne i Bergen.

- Hva tenker du om nivået som møter deg i norgescupen?

- Jeg synes nivået på kontinentallagene er bra. Det kjøres hardt og det gjorde det også i Trondheim i helgen, avslutter Eiking.

PS! Norgescupen avgjøres i Halden den 15. september.