*Nettavisen* Sport.

Norsk sykkelproff avbryter kontrakten

Foto: Jean-François Quéne (Tour of Turkey)

- Jeg har kjørt mitt siste løp for Skil-Shimano, forteller Frederik Wilmann.

16.09.10 09:24

Forholdet med Frederik Wilmann og ledelsen i det nederlandske profflaget Skil-Shimano har skranglet lenge. Men at nordmannen skulle ende opp med å kjøpe seg fri fra kontrakten, hadde de færreste regnet med.

Adresseavisen skriver torsdag at Geir Jesinsky, Wilmanns rådgiver, har forhandlet fram en avtale om å avslutte kontrakten ett år før tiden.

- Det kommer nok som et sjokk for det fleste, men noen sjanser må man ta. Å kaste bort enda et år føler jeg er ødeleggende for karrieren, og det er ikke noe alternativ for meg, sier Wilmann til Adresseavisen.

- Har ikke trivdes i det hele tatt
25-åringen er misfornøyd med oppfølgingen fra laget og åpenbart skuffet over det faktum at Skil-Shimano verken har vært representert under Tour de France, Giro d'Italia eller Vuelta a España denne sesongen.

- Jeg har rett og slett ikke trivdes i det hele tatt i år, og det går ut over syklingen. Jeg føler jeg har syklet på 80 prosent i hele år. Det har vært en kjip sesong, forteller han.

- Det har vært litt kollisjon fra starten av. Jeg er 25 år, og det er på tide å få kjøre en av de store tourene.

Uten resultater
Problemet for trønderen er at han står uten resultater denne sesongen. Viggja-gutten vant en etappeseier under Tour Alsace og Mi-Août Bretonne sammenlagt i sin siste sesong i Team Joker Bianchi.

Som førsteårsproff har Wilmann kun et brudd under Tour of Turkey å vise til. Da ble han til og med hentet inn av hovedfeltet noen små kilometer fra målgang.

- Det er en sjanse å ta, men jeg føler jeg må ta den, fastholder han.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.