RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Plussbank BMC)

Norsk sykkelproff i elgpåkjørsel

Sist oppdatert:
- Det er et sjokk for alle når man er innblandet i noe slikt, sier Vegard Stake Laengen.

OSLO/ELVERUM (procycling.no): Lagbussen til Team Type 1-Sanofi hadde ikke rukket å kjøre mer enn tre kilometer ut av Elverum sentrum (i retning Hamar) før det smalt.

En stor elgku hadde forvillet seg ut i veibanen, og sammen med dens to kalver, skulle det virkelig gå galt.

Sjåføren av bussen oppfattet heldigvis situasjonen tidlig. Dermed maktet han å bremse ned og samtidig holde bussen på veibanen.

- Det var en elg som hoppa ut foran oss. Vi fikk bremset ned, og heldigvis gikk det bra med alle i bussen. Det var to meter ned på siden, så det var godt gjort å holde bussen på veien, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Elg måtte bøte med livet
Den lille elgfamilien gikk det ikke like bra med. Både viltnemd og utrykkingskjøretøyer var raskt på åstedet og fikk ryddet veibanen igjen.

Team Type 1-bussen pådro seg en knust frontrute og moderate skader på understellet. Den kunne likevel frakte passasjerene sine videre mot Hamar og lørdagens etappe av sykkelrittet Glava Tour.

Stake Laengen forteller om et lite trivelig sammenstøt med skogens konge.

- Det er et sjokk for alle når man er innblandet i noe sånt, forteller han.

- Hvordan opplevde du elgpåkjørselen?

- Det første var å sjekke at alle på bussen hadde det bra, og slapp unna uten skader. Man har jo hørt historier om hvor farlige elgpåkjørsler kan være. Vi kom så vidt borti en bil i motgående kjørebane, også. Jeg satt litt bak i bussen, men jeg så at elgen kom hoppende. Jeg hadde ikke helt oversikt over situasjonen rett etter at det smalt.

La ut bilder på Twitter
Via mikrobloggertjenesten Twitter melder sykkellaget at alt står bra til med både sjåfør og øvrige passasjerer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foruten Stake Laengen var det kun to andre ryttere som satt på med bussen. De andre hadde forlatt målområdet i Elverum i personbiler.

Ulykken førte til store køer på veistrekningen, og noen av de andre sykkellagene benyttet sjanser til å ta bilder av skadene etter påkjørselen.

Etter hvert ble Team Type 1-bussen klarert for videre transport, og deretter tok det ikke lang tid før trafikken fløt som vanlig på den svært elgutsatte strekningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere