RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk sykkelproff til India

Sist oppdatert:
Vegard Stake Laengen med rekordtidlig sesongåpning.

Hos Joker Merida har Vegard Stake Laengen ofte lagt sesongåpningen til mars måned. Slik blir det ikke neste år.

Som førsteårsproff i Team Type 1, har Asker-gutten fått beskjed om å være konkurranseklar til Tour of India i slutten av januar.

Rittet er en del av asiatouren og hadde RadioShack, Liquigas og Saxo Bank på startstreken i fjor. Det består av tre endagersritt i Mumbai (22. januar), Dehli (26. januar) og Pune (29. januar).

- Det blir spennende for min egen del. Ut ifra det jeg er vant til, blir det en tidlig sesongstart. Jeg har alltid ventet til mars, men det blir spennende å starte allerede i slutten av januar, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

- Hva blir hovedutfordringen i India?

- Det blir nok varmen og maten. Det blir viktig å holde seg frisk, men det går nok en del magesyke der nede, svarer han.

Belgisk klassiker
22-åringen avsluttet en tidagers treningssamling i Arizona forrige helg. Da fikk han beskjed om at Team Type 1 skulle sende et lag til New Zealand og et annet til India i løpet av januar.

Han fikk også beskjed om at GP Costa degli Etruschi (4. februar), Tour de Mediteraneen (9-13. februar) og klassikeren Het Nieuwsblad står på planen hans for 2012.

Det resterende løpsprogrammet lar vente på seg. Som lag på prokontinentalnivået, er Team Type 1 avhengig av invitasjoner for å komme med i de aller største rittene.

- Vi er nødt til å ta det fortløpende. Laget setter opp en eller to måneder av gangen. De ønsker å gi oss beskjed så tidlig som mulig, men disse rittene er de eneste som er helt sikre foreløpig.

Het Nieuwsblad er det største av disse, og har status som 1HC-ritt. Her må Stake Laengen forvente å stille på startstreken med blant andre Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff.

- Det er et godt løp. Det er et løp jeg har sittet og sett på TV. Jeg har aldri deltatt i et så stort løp tidligere, bemerker han.

Kan kjøre Giro d'Italia
Team Type 1 jobber også hardt med å komme seg inn i Paris-Nice og Giro d’Italia. Begge rittene bør være aktuelle for en rytter som Stake Laengen.

I fjor syklet laget Tour de Suisse, noe man selvsagt ønsker å gjenta neste år. Som amerikansk lag satser de også stort på Tour of Utah og Tour of California.

- Vi har fått beskjed om at formen må være god i den første delen av sesongen. Der må vi kjøre godt og overbevisende arrangøren av de store etappeløpene om at vi fortjener en plass i nettopp deres ritt, avslutter Vegard Stake Laengen.

Team Type 1 har også blitt invitert til årets Glava Tour of Norway, men for amerikanerne kommer det hele an på om laget også får innpass i årets Giro d'Italia. Med Tour of California i samme periode, ser kalenderen travel nok ut for det prokontinentallaget allerede.

PS! I løpet av jula kommer det nok et intervju med Vegard Stake Laengen hos procycling.no. Heng med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere