Gå til sidens hovedinnhold

Norsk sykkelsponsor trekker seg

- Det skyldes ikke Kjærgaard-saken, bedyrer sponsoren.

Team OneCo-Mesterhus ble lansert med hårete mål, rosa trøyer og Alex Rosén som konfransier på lanseringsfesten foran årets sesong.

Neste år vil laget endre navn, ettersom Mesterhus har bestemt seg for ikke å forlenge avtalen som tittelsponsor i det norske sykkellaget.

- Dette får ingen konsekvenser for rytterne våre og satsingen for foran neste sesong. Vi hadde en intensjonsavtale med OneCo om øke satsingen foran neste sesong, og den avtalen overgår det Mesterhus skulle bidratt med, påpeker Erik Tandberg overfor procycling.no søndag ettermiddag.

Raymond Myrland i Mesterhus hadde helst sett at samarbeidet ikke ble avsluttet på denne måten:

- Dette var noe vi aldri hadde prøvd før. Vi ble forespurt om vi hadde lyst til å være med, og syntes dette hørtes morsomt ut. Jeg følte at vi fikk maks ut sesongen de hadde. Det var opp- og nedturer, vi slo Mark Cavendish i spurten og avsluttet sesongen sterkt. Personlig ville jeg gjerne ha fortsatt, og synes dette er litt trist, sier kjedeleder Raymond Myrland i Mesterhus til procycling.no.

Kutter sponsing på elitenivå
Myrland forklarer at Mesterhus er en del av Mestergruppen, som igjen eies av Johan Henrik Andresen jr.

Den søkkrike businessmannen er igjen eier og konsernsjef i finansgiganten Ferd. Det er Mestergruppen som skal ha tatt avgjørelsen om at sykkelsponsingen ikke skal fortsette.

- Det er egentlig helt udramatisk og det er ikke én spesifikk årsak til at dette skjer. Vi velger rett og slett ikke å fortsette samarbeidet.

- Hvorfor ikke?

- Det er en overordnet beslutning fra våre eiere om hva de skal bruke de forskjellige sponsormidlene på. Om det er til sykling, langrenn eller skiskyting, så skal dette gjennomgås totalt sett. De har bestemt seg for at ikke skal sponse eliteidrett, forklarer Myrland.

Slik procycling.no forstår situasjonen kommer ikke Mesterhus til å bruke sponsormidler på norsk idrett i 2013-sesongen.

Ba om redegjørelse i Kjærgaard-saken
Norsk sykkelsport fikk seg en stor knekk da Steffen Kjærgaard valgte å innrømme eget dopingbruk i danske Chicky World og amerikanske US Postal. Kjærgaard var både hjelperytter for Lance Armstrong og sportssjef i Norges Cykleforbund i seks år etter karriereslutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dopingavsløringene rundt US Postal-laget fikk den Rabobank til å fjerne seg fra sykkelsporten. Også Ferd-gruppen skal ha bedt om en redegjørelse etter at Kjærgaard-saken dukket opp i midten av oktober.

- Har Steffen Kjærgaard-saken hatt avgjørende betydning for denne avgjørelsen?

- Nei, faktisk ikke. Jeg skal ikke underslå at når Steffen Kjærgaard-saken dukket opp, spurte mine overordnede om å få en utredning fra lagledelsen og hvordan de stilte seg til saken. Laget har antidopingklausuler i kontraktene og det ble foretatt en ryddig prosess. Vi synes Gunnar Haakenrud gjorde en grundig utredning og var fornøyde med svarene vi fikk. Det er ikke slik at vi går rundt og tror at norske sykkelryttere bruker noe som helst, men man kan jo stille noen spørsmål rundt de «gamle guttene».

- Ingenting av dette er årsaken. Vi fikk en redegjørelse og sa oss ferdige med det. Dette er en overordnet beslutning på et generelt grunnlag, fastholder Myrland.

Pengekrangel i jomfruåret
OneCo-Mesterhus ble startet opp av Tandberg og Norspons før 2012-sesongen med skyhøye ambisjoner. Målet er at laget skal konkurrere på prokontinentalt nivå innen fem år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Allerede et halvt år inn i lagets levetid dukket de første problemene opp. Budsjettet var brukt opp, og Tandberg og lagets sportslige ledelse tok skittentøyvasken via procycling.no.

- De har svidde av hele budsjettet det første halvåret, raste Tandberg.

En av lagets daværende ledere, Lars Junker, kalte laget for «Norges største sykkelflopp gjennom tidene».

Duo forlot laget
Sportssjef Fred Arne Enger sa blant annet at lønninger og annet som var lovet uteble.

- Vi ble lovet at lønninger til den sportslige ledelsen, mekanikere og dels stipender til rytterne ikke skulle inngå i budsjettet til OneCo-Mesterhus, men fra Norspons. Når lønningene plutselig skulle inkluderes i budsjettet er det klart det straks ser dårligere ut, sa Enger som forlot laget sammen med Junker midt under årets sesong.

Selv uten hovedsponsoren satser laget, som i skrivende stund kalles OneCo-Trek, mot 2013-sesongen. procycling.no avslørte nylig at Øystein Stake Laengen og Niklas Åkvik er hentet inn fra Team Plussbank.

Atle Pedersen og Jan Ragnar Hagen ser ut til å bli sportsdirektører i laget i 2013. Tandberg lover å fortelle mer om neste års satsing i løpet av den kommende uka.

- Vi er i sluttfasen med kontraktene, og alt skal være klart i løpet av neste uke, sier han.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken