*Nettavisen* Sport.

Norsk sykkeltalent får Quick Step-tilbud

Foto: Jonas Lindstrøm (procycling.no)

Daniel Hoelgaard er ønsket av farmerlaget til belgiske stjernegalleriet Omega Pharma-Quick Step.

04.10.12 18:17

Daniel Hoelgaard kommer etter alle solemerker til å sykle for Omega Pharma-Quick Steps nye farmerlag neste sesong.

Det bekrefter han overfor sykkelnytt.no.

- Jeg vil få et tilbud, så jeg gleder meg naturligvis veldig til dette, sier Daniel Hoelgaard.

Brødreparet Daniel (19) og Markus Hoelgaard (18) var i sommer på en treningssamling med det belgiske storlaget Omega Pharma-Quick Step.

Gjennomførte tester
Imponerende resultater i løpet av sesongen gjorde at sykkeltalentene nylig reise ned til Belgia for å gjennomføre noen tester.

- Vi hadde møte, snakket med ledelsen for det nye laget og gjennomførte tester på O2, terskelwatt og makswatt, beskriver Daniel Hoelgaard.

Det betyr at han har takket nei til blant andre Øster Hus-Ridley her hjemme i Norge. Daniel Hoelgaard har som kjent hospitert på det laget i høst og vunnet endagsrittet Kernen Omloop Echt-Susteren.

Flere andre norske kontinentallag skal også ha ønsket hans (deres) tjenester de neste årene.

- Det er en unik sjanse, så det blir veldig spennende. Det vil også bli en treningsleir i desember, hvor vi skal få trene sammen med Tom Boonen og WorldTour-laget, så det blir helt rått, forteller Daniel.

Lillebror avventer
Lillebror Markus vil på sin side vente til sommeren 2013 før han tar en avgjørelse. Han ønsker først å fullføre den videregående utdanningen på Gand VGS i Sandnes, men etter det er det altså gode sjanser for at han gjenforenes med storebror Daniel i Omega Pharma-Quick Steps farmerlag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Kontinentallaget vil kun bestå av U23-ryttere. Det vil ha en base i Tsjekkia på grunn av lagets sponsor. Profflaget har som kjent rikmannen Zdenek Bakala i ryggen, tsjekkeren som har vært eier av laget siden 2011.

Foreløpig kan Hoelgaard fortelle at laget vil inneholde tre tsjekkiske ryttere, et par belgiske, et par franske og et par tyske ryttere, i tillegg til seg selv, skriver sykkelnytt.no.

Eldstebror Hoelgaard kommer ikke til å flytte umiddelbart til Belgia, men er forberedt på å tilbringe lengre perioder utenfor Norge.

- Både jeg og Markus gleder oss veldig over denne sjansen. Det blir spennende å se hvordan det konkrete tilbudet ser ut. Vi kommer ikke til å flytte til Belgia permanent, og har planer om å bo hjemme i perioder, avslutter Daniel Hoelgaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.