Gå til sidens hovedinnhold

Norsk talent får legendehjelp

I år fikk han nesten kontrakt med Liquigas, neste sesong får Vegard Robinson Bugge stjernehjelp.

Før årets sesong var Vegard Robinson Bugge veldig ivrig etter å skaffe seg en proffkontrakt.

Han pakket sykkelen og dro ned til Italia for å få bedre treningsforhold og nye omgivelser.

Til tross for at sesongen ikke ble optimal og seirene uteble var nordmannen likevel veldig nære en overgang til Liquigas.

- Jeg har vært i prat med dem, men da det kom inn en ny amerikansk sponsor som ønsket seg litt flere amerikanske ryttere, ble det akkurat ikke plass til meg, sier Robinson Bugge til procycling.no.

Får klassikerstjerne som trener
Men nordmannen depper ikke av den grunn. Faktisk uttaler han at han er mer motivert enn noen gang. Grunnen er at han har skaffet seg hjelp av store sykkelnavn foran en ny sesong.

Tidligere Fleche Wallonne, Amstel Gold Race og Giro di Lombardia-vinner Michele Bartoli skal nemlig overta treningsansvaret for Horten-gutten.

- Da jeg flyttet ned til Italia i desember prøvde jeg å finne meg en fin gjeng å trene med. Michele driver et testsenter her nede hvor du kan teste alt fra O2 til watt og sittestilling, og via en bekjent fikk jeg en time der.

- Jeg kom da i prat med han og har vært med og trent sammen med han en del. Han har virket veldig interessert i hvordan det går med meg og synes det er mortsomt med en nordmann som har reist ned hit for å prøve å lykkes som syklist, forteller nordmannen ivrig.

Etter jevn og god dialog gjennom året ble de to enige om å inngå et treningssamarbeid foran neste sesong.

På hjul med Bartoli
Frem til nå er det den nye landslagssjefen for landevei, Stig Kristiansen, som har trent Robinson Bugge. Nå gleder Joker Merida-rytteren seg til å rpøve noe nytt.

- Stig er veldig dyktig og de to bruker nok mye av de samme prinsippene. Men så lenge jeg er her nede kan Michele følge meg opp litt mer, han er fortsatt sprek nok til å kaste seg med på noen turer.

- Dessuten blir det veldig morsomt å prøve noe annerledes, det er noe som gir meg ekstra motivasjon foran en ny sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Og med en sykkellegende på laget er det klart at veien til et proffliv straks blir kortere.

- Han har et veldig stort navn her nede, så om han ser i konkurranser, treninger eller tester at jeg er god nok og anbefaler meg til lag er det klart at det er store muligheter for å få en kontrakt.

Agenthjelp
I tillegg til Bartoli har nordmannen også skaffet seg en dyktig agent i Mauro Battaglin. Sammen sørger de for at det norske talentet, som i år ble nummer tre på en etappe i Tour de Bretagne, kun trenger å tenke på èn ting, å sykle så fort som mulig.

- I år ble det litt ekstra belastning ved å fokusere så mye på å skulle bli proff. Det hendte jeg tenkte på det under ritt, men nå har jeg et godt team, det gjelder bare å gjøre jobben på sykkelen.

- Michele og jeg har blitt enige om at nå må jeg bare gi hundre prosent og få en god treningsvinter. Jeg er supermotivert. Nå er det noe nytt og spennende og jeg gleder meg veldig.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget