RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk talent i prestisjekåring

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Silje Fjørtoft kan ha vært Europas beste friidrettskvinne i april. Men til OL kommer hun neppe.

Fjørtoft topper europastatistikken på 3000-meter hinder for april med sitt løp på 9.59,1 i California. Nå er den 21 år gamle USA-studenten som en av elleve jenter nominert til tittelen som månedens kvinnelige friidrettsutøver av det europeiske friidrettsforbundet.

Stor begivenhet
- Det er sjelden vi har norske utøvere nominert, så det er alltid en stor begivenhet. I løpet av det siste året har også Jaysuma Saidy Ndure og Andreas Thorkildsen vært nominert. Begge har også vunnet kåringen, sier avtroppen sportssjef Kjetil Tømmernes til Nettavisen.

At Ørsta-jenta skal gå helt til topps i kåringen har han likevel ikke all verdens forventninger til.

- Nå er jo dette en avstemming, så hvis nok nordmenn klikker seg inn og stemmer, så kan hun vinne. Men realistisk sett skal det mye til. I mine øyne er Irina Mikitenko, som vant London Maraton på 2.24, og sleggekasteren Martina Hrašnová de sterkeste kandidatene, sier Tømmernes.

Her kan du stemme på Silje Fjørtoft!

Tøffe krav
Uansett gleder han seg stort over at Fjørtoft har hatt en såpass god sesongstart. Det tyder på at utviklingspila fortsatt peker i riktig retning. Men at ungjenta skal kvalifisere seg for OL i Beijing på sensommeren, har han små fiorhåpninger om.

- De internasjonale kravene har hun mulighet til å greie. A-kravet er på 9.46 og B-kravet på 9.55. Men Norge har et mye tøffere krav på 9.30. Det er fordi Olympiatoppen har et prinsipp om at utøvere som deltar i OL skal ha realistiske muligheter til en plassering blant de 12 beste, forklarer sportssjefen.

9.40 i år?
De nest utfordringene for Silje Fjørtoft er et regionalt mesterskap og det nasjonale studentesterskapet i USA. Til daglig følges hun opp av trenere ved college. Samtidig følges hun opp tett av sin personlige trener Magne Wullum fra Norge.

- Han har full kontroll på både trenings- og konkurranseplan og er over til USA med jevne mellomrom. Ut fra rapportene jeg har fått kan Silje ha kapasitet til å komme ned mot 9.40 allerede denne sesongen, sier Kjetil Tømmernes til Nettavisen.

Fjørtoft deltok i VM i Osaka i fjor. Der løp hun på 10.32,33, og endte med det på 17.-plass i sitt heat.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere