Norsk talent til Hushovd-lag

Foto: Stian Lyseberg Solum (Scanpix)

Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll har signert et av norsk sykkelsports største talenter.

14.10.11 08:22

- Målet mitt er å vinne. Jeg må jo ha det som målsetting, var den klare beskjeden fra Sondre Holst Enger da procycling.no snakket med han før verdensmesterskapet i fellesstart for junior i København.

Den kommentaren sier mye om gutten fra Horten. Syklisten som blir senior fra og med neste sesong har vekket oppmerksomheten til selveste Thor Hushovd og hans trener Atle Kvålsvoll.

Kvålsvoll er sportssjef i det Hushovd-eide laget Plussbank Cervélo, på grunn av sponsorbytte heter det Plussbank BMC i 2012.

LES MER:Følger Hushovd

Duoen er begeistret for sykkeltalentet som ble niendemann på tempo og tolvtemann i fellesstart i årets verdensmesterskapet i København. Det er antageligvis disse resultatene, samt åttendeplassen i EM, som har ført til de har signert unggutten foran neste sesong.

17-åringen vil forsøke å dra nytte av erfaringen Hushovd og Kvålsvoll sitter inne med da han blir Plussbank-rytter.

- Atle Kvålsvoll kan lære meg utrolig mye, det gjør sjansene mine til å utvikle meg enda større. Jeg tror jeg har valgt riktig lag, forteller Holst Enger til procycling.no.

Sa nei Norges beste lag
For det var ikke bare Plussbank BMC som var ute etter junioren. Han bekrefter at også Joker Merida kom med et tilbud. Men han takket pent nei til det han omtaler som Norges beste sykkellag.

- Jeg hadde tilbud fra Joker Merida. De er jo Norges beste lag. Hadde jeg valgt dem kunne det blitt et litt for stort steg. Hvis jeg hadde valgt Joker ville jeg nok blitt brukt mye som hjelperytter, mener rytteren som har representert Glåmdal som junior.

- Tror du at du får flere sjanser i Plussbank BMC?

- Ja, flere sjanser enn i Joker Merida i hvert fall, konkluderer han.

Foto: Tim De Waele

- Det gir motivasjon
Det er uvanlig at ryttere blir tatt rett inn i varmen i et av de norske kontinentallagene. Syklistene får som regel kjøre for sin egen klubb det første året som senior, slik var det altså ikke for Holst Enger. Han fikk tilbud fra to av landets aller beste sykkellag.

- Det får jeg bare mer motivasjon av. Det er litt spesielt som førsteårs senior. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått de tilbudene, sier 17-åringen.

Holst Enger er spent på hvordan tilværelsen er som senior, men vil jobbe målrettet for å takle den vanskelige overgangen fra junior.

- Det handler egentlig om å trene riktig og bra i vinter. Ikke stresse for mye hvis jeg gjør det litt dårlig i starten som senior. Prøve finne en rytme som gjør at jeg forbedrer meg gradvis hele tiden. Hvis jeg trener bra i vinter så tror jeg at jeg skal henge med, spår han.

- Jeg kan ikke være redd for å trykke til som senior heller, sier unggutten.

Foto: Heiko Junge

Kvålsvoll: - Ekstrem offensiv
Atle Kvålsvoll legger vekt på ungguttens kjørestyrke og offensive tilnærming til sporten når han snakker om sin nye elev.

- Han har gjort gode prestasjoner i Norge, men også i utlandet. Sondre har vært veldig offensiv og har vist kjørestyrke. Han har klare holdninger og er veldig tydelig på at han ønsker å bli som god som mulig, sier han til procycling.no.

- Dessuten har han flere interessante egenskaper. Han er blant annet en god avslutter og ekstremt offensiv i tankegangen.

Hovedpersonen selv sier seg helt enig med sin nye sportssjef.

- Jeg har fått vist frem spurten min på en god måte. Jeg har også en bra kjørestyrke og føler at jeg henger med bra oppover. Jeg ble åttendemann i europamesterskapet, der var det ikke lite bakker. Så jeg føler jeg kan gjøre det bra på stort sett alle områder, oppsummerer Holst Enger.

- Det er kanskje spurten jeg har mest troen på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.