*Nettavisen* Sport.

Norsk tap i Kroatia

Foto: Foto: Claus Fisker / SCANPIX

De norske håndballjentene er denne uken i Kroatia for å se nærmere på hvilke forhold som venter dem under VM. Tirsdag ble det tap for VM-vertene.

23.09.03 23:52

KROATIA - NORGE 30-26: Norge skal spille sine gruppekamper under VM i Karlovac. Marit Breivik har derfor tatt med troppen sin til Kroatia for å se nærmere på forholdene i landet.

Tirsdag spilte Norge treningskamp mot VM-vertene og måtte se seg slått 30-26.

Breivik har med tre debutanter i landslagstroppen. Levangers bakspiller Berit Hynne, Selbus Kristin Børseth og Larviks høyre kantspiller Linn Kristin Riegelhuth.

To av dem tegnet seg også på scoringslisten i sin første landskamp. Hynne scoret to ganger, mens Riegelhuth nøyet seg med ett mål.

Lunde toppscorer

Vågs Kristine Lunde har storspilt i serieåpningen i Gildeserien og fortsatte å imponere i landslagstrøyen. Bakspilleren ble toppscorer mot Kroatia med sju mål.

En annen som var god var kantspilleren Ragnhild Aamodt som scoret seks ganger.

- Vi slipper inn for mange mål. Onsdag må vi sikte mot å holde det på maks 22 baklengs. I perioder hadde vi kontrollen for så å gi den fra oss. Blant annet ledet vi 12-9 like før pause, men lå likevel under 12-13 ved halvtid, sier Breivik til NTB.

Onsdag møtes lagene til et nytt oppgjør og i den kampen gjør Cecilie Leganger comeback på håndballbanen.

- Hun står nok det første kvarteret der, sier Breivik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.