RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk tap og blodig skade

Sist oppdatert:
Først dummet Ole-Kristian Tollefsen seg ut. Så røk Norge ut av OL-turneringen i ishockey.

De norske hockeygutta fikk en grusom start på kampen mot Slovakia, og mye av skylden må stjernen Ole-Kristian Tollefsen ta. Han taklet slovaken Lubos Bartecko med albuen - i hodet - helt unødvendig. Sistnevnte mistet hjelmen, gikk livløs i bakken og fikk en flenge i bakhodet. Blodet rant fra hodet og ut på isen.

Tollefsen fikk matchstraff, og Norge måtte spille fem minutter i undertall - uavhengig av hvor mange ganger Slovakia scoret. De scoret to ganger, og gikk til slutt til periodepausen med 3-1-ledelse. Mats Zuccarello Aasen scoret Norges mål.

I 2. periode fikk Norge etter hvert enda bedre kontroll, og Tore Vikingstad og Anders Bastiansen sørget for 3-3 før siste periode. Bastiansens mål kom med mindre enn ett sekund igjen å spille av perioden. Norge lå da an til en sensasjon mot et lag som er regnet som en outsider til OL-gullet.

Miroslav Satan avgjorde så kampen for Slovakia i siste periode.

Norge - Slovakia 3-4 (1-3, 2-0, 0-1. Kampen startet 06)

08.17: SLUTT. Norge er ute av OL-turneringen i ishockey. Flere sjanser i sluttsekundene, men uten å lykkes.

08.16: Vi scoret jo i siste sekund av forrige periode....(håpe, håpe, håpe)

08.15: To minutter igjen av kampen. Norge jager utlikning, men sliter med å skape sjanser.

08.10: Litt trist. Hadde vi hatt Tollefsen i kampen, ville trolig to av Slovakias mål vært unngått. Han er ekspert på å ta bort folk foran mål, og det er der det har sviktet i denne kampen. Men Tollefsen er altså ute etter den grusomme taklingen av Slovakias spiller.

08.06: Stor norsk sjanse, men Patrick Thoresens styring reddes dessverre. 6,14 minutter igjen av kampen.

07.58: Satan! Norge-Slovakia 3-4. Miroslav Satan sender Slovakia i ledelsen. Fikk stå helt alene foran det norske målet. 11 minutter igjen å spille.

07.53: 15 minutter igjen av 3. periode. Fortsatt 3-3. Vinneren møter altså Sverige i OL-kvartfinalen.

07.46: Offisielt om Lubos Bartecko, som altså forlot isen med et hull i bakhodet: - Han har en hodeskade, en hjernerystelse. Vi har sydd såret, men dette ser ut til å gå bra. Han trenger ikke å reise til sykehus, sier Slovakias talsmann i en uttalelse. (se 06.12-06.17)

07.45: 3. periode er i gang.

07.34: Og for å sette dette i perspektiv: Slovakia er en outsider til OL-gull. I samme klasse som Tsjekkia og Finland. Og Norge HERJER i perioder med dem, altså!

07.30: Alle hårene reiser seg. Norge-Slovakia 3-3. Anders Bastiansen utlikner med ETT SEKUND igjen av perioden.

07.28: Norge overlevde undertallet uten baklengs.

07.25: Tommy Jacobsen utvist i to minutter. Overlever Norge nå? Slovakia har scoret alle sine mål i overtall hittil i kampen. 3,30 minutter igjen av 2. periode.

07.18: Norge får sitt første overtall i kampen. Det gjenstår åtte minutter av 2. periode. Marian Hossa utvist for Slovakia.

07.11: JAAA. Norge - Slovakia 2-3. Tore Vikingstad. Fenomenal pasning fra Patrick Thoresen til Vikingstad etter at den norske superrekka hadde presset slovakene lenge. Vikingstads fjerde mål i OL. Thoresen har fire assists i OL.

07.10: Spilt sju minutter av 2. periode til nå, og Norge greit med så langt. Ser ut som om lagene har kommet seg over skaden på Bartecko fra 1. periode, men Norge trenger et mål for å få ordentlig kontakt igjen.

07.00: 2. periode er i gang.

06.58: Ifølge NRKs TV-sending har Bartecko fått hukommelstap, men han kan i alle fall bevege på alle lemmer.

06.43: 1. periode er over.

06.41: Norge-Slovakia 1-3. Slovakia i overtall, og utnytter det nådeløst. Richard Zednik. Utnyttet en Mats Trygg-utvisning.

06.39: Norge-Slovakia 1-2. Mats Zuccarello Aasen reduserer. Prøver først å spille fri en lagkamerat, får returen tilbake og skyter da selv. I mål. Zuccarello er altså aktuell for flere NHL-lag. Les saken her: - Mats (22) jages av NHL-klubb

06.33: Tidligere i natt har altså Tsjekkia slått Latvia 3-2 etter forlengning. Sveits slo Hviterussland med samme sifre og Canada slo Tyskland hele 8-2. Les saken: - Dette blir rock 'n' roll

06.29: Norge fulltallig igjen.

06.26: Norge - Slovakia 0-2. Skudd og styring i mål av Marian Gaborik. Grusom start for Norge. Først den stygge taklingen. Så blir vi (kanskje fortjent etter den taklingen) straffet voldsomt i undertall.

06.22: Men Slovakia likevel fortsatt fire minutter igjen i overtall.

06.21: Norge - Slovakia 0-1. Handzus fra Los Angeles Kings scorer i power play etter en retur fra Grotnes. Dårlig keeperspill og tamt backspill.

06.20: Kampen er i gang igjen. Norge fem min. i undertall. Skulle Norge likevel slå Slovakia, er Tollefsen også suspendert fra kvartfinalen mot Sverige.

06.17:- Fulaste jeg har sett på lenge. Dette var fegt, sier David Fjäll, NRKs innleide svenske kommentator. Tollefsen går bevisst med albuen etter slovakens hode. Grusomt! Kampen er fortsatt ikke i gang igjen.

06.13:Fem minutters power play for Slovakia nå. Uansett hvor mange mål de scorer underveis. Men Bartecko ligger fortsatt nede. et sjokkert slovakisk lag ser på, mens medisinsk personell behandler Bartecko.

06.12: Oi, oi, oi. Grusom takling av Tollefsen på Lubos Bartecko. Blodet renner faktisk ut av hodet på Bartecko. Matchstraff på Tollefsen. Albuetakling og hjelmen falt av før han traff isen.

06.09: Tre minutter spilt. 0-0 fortsatt. Brukbar start av Norge. Slovakia har kun kommet til en halvsjanse.

06.05: Svenskene tror ikke akkurat på norsk seier: - Norge er sjanseløse

06.04: Her er Nettavisens forhåndssak til kampen: Dette er rått parti

06.04: Kampen er i gang.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere