*Nettavisen* Sport.

Norsk tennishåp til topps i internasjonal turnering

TIL TOPPS: Casper Ruud imponerer. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

- Jeg vant! sier Casper Ruud.

Casper Ruud (16) avgjorde den spennende finalen mot serbiske Miomir Kecmanovic og vant den internasjonale tennisturneringen på Costa Rica natt til søndag.

Det norske tennistalentet vant det første settet i finalen 6-4, men måtte tåle stryk i det neste med 2-6. Dermed måtte det et tredjesett til for å kåre vinneren, og der viste Ruud seg som den sterkeste. Han vant 6-4 og kunne juble for en meget solid seier.

- Jeg vant! Det var en bra og jevn kamp, litt opp og ned, men jeg klarte å kjempe det inn til slutt, sier Ruud til tennis.no.

Finalemotstander Kecmanovic var annenseedet i turneringen på Costa Rica. Han er noen måneder yngre enn nordmannen og ranket på 39.-plass av Det internasjonale tennisforbundet.

Tennisforbundets idrettssjef Øivind Sørvald jublet over den gledelige norske triumfen.

- Dette er selvfølgelig veldig bra og gjør meg glad og optimistisk. Casper møtte en yngre spiller som er bedre ranket, men Casper viser svært gode egenskaper når han står overfor utfordringer som dette, sier Sørvald.

- Målet hans er å spille seg inn i Grand Slam-juniorturneringer i år, og med denne seieren viser han at målet et realistisk, tilføyer han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.