Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Tipping beklager uttalelser om Zucca

- Hvis noen har oppfattet at Norsk Tipping er ute etter Zuccarello, så beklager jeg det, sier Einar Busterud.

Onsdag uttalte Norsk Tipping seg i debatten rundt hockeyforbundets utestengelse av Mats Zuccarello Aasen fra landslaget.

Den norske hockeyproffen har fått beskjed om at han ikke får spille for det norske landslaget så lenge han er sponset av bettingselskapet Unibet.

Årsaken er at dette angivelig «ikke er forenlig» med landslagsspill fordi Unibet er en konkurrent av Norsk Tipping, som har en samarbeidsavtale med hockeyforbundet.

Onsdag kom kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping med følgende uttalelse til Nettavisen:

- Zuccarello har skapt seg en karriere som i stor grad er finansiert av Norsk Tipping. Han hadde ikke blitt hockeyspiller uten Norsk Tipping, for uten våre tippemidler til idretten hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass.

Beklager
Uttalelsen skapte sterke reaksjoner, men nå beklager Busterud.

På Norsk Tippings Facebook-side la han ut en beklagelse sent onsdag kveld.

«Beklager!

For å slå det fast: Mats Zuccarello Aasen er en strålende idrettsmann, han har slitt for karrieren selv og den skal han også ha æren for selv også. Den er selvsagt ikke et resultat av finansiering fra Norsk Tipping. Oppslaget i Nettavisen fikk derfor feil fokus. Man skal alltid be om korrektur, uansett hvor travelt man har det. Det er mitt ansvar, ikke journalistens. Det beklager jeg.» skriver Buskerud.

Les hele beklagelsen her.

- Unnskyldningen kom for sent
Norsk Tipping har møtt kraftig motbør etter uttalelsene de kom med til Nettavisen onsdag.

Da de publiserte beklagelsen på deres Facebook-sider, var det noen som påpekte at unnskyldningen kom for sent og

«Fint, og ikke minst helt på sin plass, at du beklager. Dog burde du gjort det uten å falle for fristelsen å fortelle alle hvor travel du er eller gjemme deg bak feil fokus / manglende korrektur. For hva slags fokus forventer man egentlig på en nyhetssak som skal publiseres av et tabloid medium når man uttaler "for uten våre tippemidler til idretten hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass» skriver en av Norsk Tippings medlemmer på Facebook.

Noen velger også å akseptere unnskyldningen.

«Norsk Tipping er bra, fint at man også sier at man kan ha sagt noe feil» skriver en.

Natt til torsdag spilte Zuccarello en god kamp da Rangers slo Capitals i Stanley Cup. Les mer om det her.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene