Norsk Tipping ser for skjevt

Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Det er for lav odds på over 2,5 mål i norsk fotball. Derfor spiller vi Under i dagens andre oddstips.

Sportspills meny torsdag:
Tipping: Lyst på 12 rette i kveld?
Oddstips 1: Mye god odds i Tippeligaen
Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen
Nyttig: Lesernes oddstips torsdag
Travtips Klosterskogen: Kolle i dytten
Travtips Bergen: Samlebonger i vest
Galopp Øvrevoll: Topphoppa banker alle?

Langoddsen domineres av Tippeliga og Adeccoliga. I tillegg finner vi de norske kvinnenes privatlandskamp mot Tyskland, objekter fra 3. divisjon og noe finsk fotball.

Som vi begynte med sist fredag lanserer vi også dagens langskudd og dagens avslag, i tillegg til to dagens spill i dag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Det er noe usikkerhet rundt Sarpsborgs tropp onsdag kveld, og med Stabæks evne til å overraske på bortebane blir en klar borteseier til Stabæk i Sarpsborg dagens langskudd, til hele 5,05 i odds (objekt 49).

Dagens avslag
Norsk Tipping tilbyr generelt mye god odds på objekter fra Tippeligaen og Adeccoligaen, og det er ikke noe opplagt avslag å finne på HUB-spill i dag. Det minst fristende på menyen er de lave oddsene på over 2,5 mål i kampen-spillene. Selv med relativt gjerrige lag som Ranheim, Asker og Hødd i aksjon får vi bare 1,50 for over 2,5 mål. Man kunne nesten tro at norske fotballkamper per definisjon er målrike, uansett hvem som spiller. Slik er det ikke. Vi takker høflig nei og lanserer i stedet et spill på Under i dette tipset.

Dagens spill
Vi ser nærmere på Strømsgodset og Brann i dagens første oddstips, før vi runder av med denne over/under-dobbel fra Adeccoligaen.

Asker - Sandefjord - under 2,5 mål
Asker har et solid forsvar som få i Adeccoligaen scorer på. Asker har bare vært involvert i to målrike kamper, det var 2-2 borte mot et Bryne i god form, og 4-3 seieren i Finnmarkshallen i forrige runde. Her gjorde Askers trener flere taktiske grep mot slutten da man var havnet under, men normalen på Føyka er å forsvare seg meget godt og vente på den ene sjansen som gir 1-0 og 3 poeng. Vi tror på få mål i denne kampen, 1-0, 0-0 og 1-1 mener vi er de tre mest sannsynlige resultatene.

Tallene er klare, Asker har to Over og syv Under hittil, og alle spilte hjemme på Føyka har gått under 2,5 mål. Sandefjord på bortebane er slett ingen garanti for scoringer, de har 0-1 i Sandnes og 0-0 i Lillestrøm i cupen i sine to siste spilte. Bare halvparten av Sandefjords kamper går over 2,5 mål.

Så hvorfor får vi 1,50 på tre scoringer eller mer i kampen, og 1,95 på at det blir maksimalt to? Det skjønner vi ikke, men bruker da 1,95 på Under. Dette objektet må kombineres.

Løv-Ham - Hødd - under 2,5 mål
Løvene røk 1-2 for Alta i sin forrige hjemmekamp, men før det hadde de fire kamper som gikk under 2,5 mål. Løv-Ham virker litt svekket og lite pigge for tiden, de skaper ikke all verdens målsjanser, selv om de er noe bedre hjemme enn borte. Av sesongens ti kamper har 4 gått over og 6 gått under linjen på 2,5 mål.

Hødd ser ut til å være fornøyd med ett poeng i bortekamper. Sist ble det 2-2 borte mot Randaberg, før det 0-1 tap i Sandefjord og 1-1 på Kongsvinger. Hødd har 2 over og 3 under på bortebane hittil.

Slik disse lagene spiller for tiden er det ikke lett å se for seg noen målfest. Hødd er mest oppfinnsomme, men på bortebane går de nok mer defensivt ut enn hjemme på Høddvoll. Løv-Ham skaper så lite for tiden at vi ikke ser dem ta noen storseier her, tvert i mot så tror vi på 0-0 eller 1-1, eller kanskje Hødd kan knipe en 1-0 seier. 1,95 på under 2,5 mål i kampen brukes i en dobbel.

Vi får en dobbel til 3,80 av de to kampene der vi har minst tro på scoringer. Noen mener at over/under er en bingopreget spillvariant, og disse lar selvsagt være å spille. Men denne følelsen av at tilfeldighetene rår på over/under-spill sitter nok mer i hodet enn den eksisterer i virkeligheten, for spill på HUB er i sannhetens navn like bingopreget - men her har mange utviklet sympatier eller "god" magefølelse for det ene eller andre laget, som gir klare oppfatninger. Men scoringen som bikker en kamp over 2,5 mål kan like gjerne være forskjellen på H og U eller U og B. Vi mener 3,80 for at disse to kampene blir målfattige helt klart er verdt en innsats på 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

77. Asker - Sandefjord - o/u 2,5 mål 1,50 1,95
85. Løv-Ham - Hødd - o/u 2,5 mål 1,50 1,95

Total odds 3,80

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.