*Nettavisen* Sport.

Norsk toppresultat i ungdommens Tour de France

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)

Bjørn Tore Hoem ledet lenge Tour de l'Avenir.

25.08.13 11:03

Bjørn Tore Hoem ble beste nordmann på prologen til ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir med en tiendeplass.

- Jeg er veldig fornøyd med en tiendeplass, det er langt bedre enn hva jeg har prestert tidligere, sier Hoem til procycling.no.

Prologen var drøyt fem kilometer lang, og ble arrangert i Louhans sentralt i Frankrike. Enkeltstarten hadde brostein og flere 90-graders svinger ut fra start. Siden kjørte de ut en lengre strekke, for så å returnere tilbake til byen.

- Jeg er vanligvis ikke så god på så korte løp. Prologen var veldig teknisk, og jeg satset livet i svingene. På de rette strekkene handlet det bare om å gi gass, sier Hoem, som kom i mål med en snittfart på 49,2 kilometer i timen.

Fransk ledertrøye
Nordmannen tok ledelsen fra et tidlig startnummer. En ledelse han lenge klarte å forsvare, men på slutten av løpet var det flere som snek seg foran eresfjordingen.

Prologen ble vunnet av franske Alexis Gougeard foran danske Lasse Norman Hansen. Hoem er usikker på hvordan Frankrike kommer til å gripe an løpet med ledertrøyen fra første etappe.

- Det blir spennende å se om Frankrike som vil kontrollere. De har et sterkt lag oppover, så det er mulig de nesten prøver å miste trøyen i morgen. Det viste seg i fjor at ingen lag var sterke nok til å kontrollere rittet, og da var det ingen fordel å slite ut laget med å forsvare trøyen, sier Hoem, som sier målet først og fremst er å være offensiv og få gode resultater på halvharde etapper.

- Har forhåpninger på de kommende etappene
Løpet avsluttes neste lørdag. I tillegg til Hoem stiller Norge med Kristoffer Skjerping, Sondre Holst Enger, Fredrik Strand Galta, Sven Erik Bystrøm og Oskar Svendsen.

Søndag venter en flat etappe som avsluttes med en kort bakke og en påfølgende utforkjøring.

Landslagssjef Stig Kristiansen har forhåpninger om et nytt toppresultat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgeir Strandberg

- På småkuperte etapper som søndagens er vi bra rustet til å dekke forskjellige brudd i tillegg til at vi har Holst Enger om det blir en samlet spurt.

- Det skal bli veldig spennende å se hvor langt det rekker for oss. Jeg har forhåpninger om gode resultater de kommende dagene, og vi viste i Canada at vi kan kjøre bra som et lag og gjøre oss gjeldende, sier Kristiansen til procycling.no.

Les også: Sondre Holst Enger vant nasjonscupløp

Fire tøffe fjelletapper
Etter søndagens utfordring i Frankrike fortsetter rittet med to etapper hvor Norge har gode muligheter, før tøffe fjelletapper venter rytterne neste uke.

- Vi får et bevis på hvordan bakkekapasiteten til norske ryttere er. Det er ingenting som tilsier at vi skal dominere fjelletapper da det er få fjell i norske ritt og i ritt de norske lagene sykler. Det skal bli interessant å se hvor vi står i slike løyper når neste helg nærmer seg, forklarer landslagssjefen.

PS! Fredrik Strand Galta og Sondre Holst Enger ble henholdsvis 20 og 21 på lørdagens prolog.

Resultater:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.