Norsk unggutt legger opp etter skrekkvelt

Foto: (Jon Arve Wålberg/privat)

- Jeg har aldri blitt helt frisk, sier 22-åringen.

11.01.13 09:15

Martin Uthus legger opp. Årsaken er en stygg velt under trening i sommer.

Elverumsingen har kjørt for Ringeriks-Kraft de siste sesongene. Etter årets sesong er det altså slutt for 22-åringen. Det var østlendingen.no som først omtalte saken.

Til procycling.no forklarer Uthus avgjørelsen slik:

- Jeg skadet meg stygt i en ulykke i sommer, og har aldri blitt helt frisk fra det, sier Uthus og fortsetter:

- Nå har det gått et halvt år, og det er fortsatt ikke helt bra. Dersom jeg skulle begynne å sykle igjen, og får en ny smell i hodet, hadde det ikke vært bra. Man får bare ett hode, sier han til procycling.no.

Tung periode
Etter at flere og flere måneder gikk, og kroppen ikke leget seg som den helst skulle, ble det etter hvert ikke noe valg for unggutten.

- De første månedene var det veldig stusselig, men etter 5-6 måneder tok egentlig avgjørelsen seg selv. Det var ekstremt kjedelig å ligge på sofaen med hodepine når de andre begynte å kjøre ritt igjen etter sommeren.

Det var 15. juli Uthus stupte over sykkelen i Våler. Før det hadde han blant annet rukket å delta i Glava Tour, som ble et stort øyeblikk for ham. Da fikk han nemlig kjøre på hjemmebane i Elverum, sammen med flere stjerner.

- Hva var høydepunktet i din karriere?

- Det må være fra Glava Tour i år. Jeg er fra Elverum, og det var stort å sykle i Elverum med et så godt felt. Jeg er kanskje ikke den som har levert flest resultater, men jeg har hatt det mye gøy med laget, og vært en lagspiller.

Gode minner
Og han er klar på at sykkelkarrieren ikke er noe han ville vært foruten. Han har nemlig mange gode minner fra tiden på sykkelsetet.

- Jeg drar med meg mange gode venner og bekjente. Sykkel-Norge er et kjempefint miljø, der alle er blide og trivelige mot alle. Man gleder seg alltid til ritt i Norge, siden man alltid blir møtt av hyggelig folk. Jeg kommer også til å savne treningsturene. Jeg kommer nok til å fortsette å trene litt, men å dra ut på langturer med en fin gjeng i 20 grader, kommer jeg til å savne.

Foto: Jon Arve Wålberg

Selv om Uthus legger vekk toppsatsingen, håper han at han fortsatt kan ha en rolle innen sykkelsporten.

- Nå skal jeg først fokusere på å bli helt frisk, og så skal jeg begynne litt på skolen. I tillegg har laget (Ringeriks-Kraft) sagt at jeg kan få en slags rolle der, dersom jeg ønsker det. De vil ha med meg, og jeg vil gjerne gjøre noe for dem. Så jeg får nok noen småjobber der etter hvert.

22-åringen har hatt et tøft halvår, men har fått god hjelp fra laget i den tøffe perioden.

- Jeg må takke laget. De har vært støttende hele veien, og sa at jeg kunne fortsette dersom jeg ble frisk og fikk lyst til det. Men motbakken har blitt litt for bratt. Men jeg er veldig takknemlig overfor dem, avslutter Uthus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: martin uthus

Mest lest på Sport

Annonsebilag